Julian Nagelsmann: ,,A magyarok bebizonyították, hogy veszélyesek”

Szerdán is rendeznek meg mérkőzéséket a labdarúgó Európa-Bajnokság második fordulójából, amelyen pályára lép a magyar válogatott is. Marco Rossi legénysége a házigazda Németország ellen mérkőzik majd meg Stuttgart városában.

fotó: Magyar Nemzet

A találkozó előtt megtartotta a kötelező sajtótájékoztatóját a német labdarúgó válogatott is, amelyen Julian Nagelsmann szövetségi kapitány, valamint Maximilian Mittelstädt nyilatkozott.


Julian Nagelsmann, a német labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya: ,,Remélem, jól sikerült minden, csak néhány óránk volt a regenerálódásra és arra, hogy a családdal is töltsünk egy kis időt. De ezek a pillanatok is kellenek. Felkészültünk a magyarokból, tudjuk, miként játszanak labdával és labda nélkül. Elmondtam korábban is, nem az a fontos, hogy sok góllal nyerjünk, az a lényeg, hogy valahogyan nyerjünk, mert komoly ellenfélről van szó. Svájc ellen az első félidei teljesítményük kicsit olyan volt, mintha pályán sem lettek volna, a második játékrészben viszont bizonyították, veszélyesek. Összeszokott a csapat gerince, a szövetségi kapitányukkal is rég együtt dolgoznak, ez nagy erősségük. A magyar csapat jó az átmenetekben, sok beadással operálnak, s függetlenül attól, melyik támadójuk van a pályán, veszélyesek fejjel. Nem véletlen, hogy a pontrúgások után szerzett gólok tekintetében talán a második, talán az első legeredményesebbek voltak a selejtezőben. Nem akarok részletekbe menni, de nem szabad hagynunk, hogy túl sok pontrúgást tudjanak kiharcolni a tizenhatosunk környékén. Kielemeztük, látom a magyar válogatott gyenge pontjait, azokat, amelyek lehetőségeket biztosíthatnak számunkra holnap, hogy a javunkra fordítsuk a mérkőzést.

fotó: EPA

A 36 éves szakember hozzátette, hogy nem szabad elszállniuk a skótok elleni magabiztos győzelemtől, mivel az könnyen megbosszulhatja majd magát a magyarok ellen vívott meccsen.

,,Nem szabad túldimenzionálni a skótok elleni teljesítményt, mert nagyon sokat számít az, hogy az ellenfél mennyire enged minket szabadon játszani. Szerencsések voltunk, mert a pozitív forgatókönyvek érvényesültek, magabiztosak, dominánsak tudtunk lenni, majd a piros lapot követően nem volt igazán pariban az ellenfél. Ezzel együtt sem kell alacsonyabb polcra tenni a skótokat a magyaroknál.”

Maximilian Mittelstädt, a német válogatott balhátvédje: ,,Számomra különleges élmény lesz lényegében hazai pályán szerepelni, mivel jelenleg is a Stuttgart futballistája vagyok. Tavaly ilyenkor még a Hertha BSC-ben futballoztam, most meg egy nagyon jó szezont tudtam futni a Bundesligában, valamint azt érzem, hogy egyre nagyobb szerep hárul rám a német válogatottban is.”

fotó: Getty Images

A 27 éves játékos a németek egyik legjobbja volt a skótok elleni összecsapáson, és hasonló teljesítményt nyújtana majd a magyar válogatott ellen is.

„Nagyon jól játszottunk a skótok ellen, korán nyomás alá tudtuk őket helyezni, így nem volt lehetőségük a saját stílusukat játszani ellenünk. Ezt ugyanígy meg kell tennünk lehetőség szerint Magyarország ellen. De ehhez az kell, hogy ugyanolyan jól is futballozzunk végig, mint Skócia ellen. Egyetlen hiba is nagyon fájhat Szoboszlaival, a veszélyes pontrúgásaikkal. Kompakt csapat, amely sokkal jobb teljesítményre képes, mint szombaton láttuk. A lényeg, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtsunk ellenük, mert nagyon jó és veszélyes játékra képesek. Nem a véletlennek köszönhetőek azok az eredmények, amelyeket az elmúlt két-három évben fel tudtak mutatni.”


A Németország – Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzés holnap este 18:00-kor kezdődik Stuttgartban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.