Képes lehet Koeman visszavágni a franciáknak? A 8. nap beharangozója

Szlovákia-Ukrajna 15:00 (Düsseldorf)

Alapvetően Ukrajna lenne a Szlovákia elleni csoportmérkőzés abszolút esélyese, de az első forduló után már nem ennyire biztos a favorit kiléte.

Az ukránok sima, 3-0-s vereséget szenvedtek el Romániától hétfőn, így jelenleg a csoport utolsó helyén állnak és ha Szlovákia ellen sem sikerül nyerni, akkor Rebrovéknak Belgium ellen kéne kivívni a továbbjutást. Ukrajna 8 éve az Eb legrosszabb csapata volt, most azonban ennél többre hivatott a keretük a Real Madridban védő Luninnal, a Chelseaben futballozó Mudrykkal, az Arsenal bekkjével, Zinchenkóval, a spanyol bajnokság gólkirályával, Artem Dovbykkal és gironai csapattársával Tsygankovval, de ki lehet még emelni Sudakovot, akinek ugródeszka lehet az idei Eb, vagy Zabarnyit, aki a Bournemouth védője.

Keretminőségben jobbak az ukránok, de láttuk, hogy a románok ellen ez mire volt elég, igaz, Ukrajna 3 éve két vereséggel kezdett és -1-es gólkülönbséggel ment tovább, majd a negyeddöntőben esett ki.

A szlovákok nagy skalppal kezdték az Eb-t és 1 pontot szerezve nagy esélyeik lennének a továbbjutásra. Francesco Calzona csapata Schranz góljával 1-0-ra legyőzte Belgiumot és most Ukrajna ellen készülne hasonló bravúrra és a lélektani előny a szlovákoknál. Ha már a 3 évvel ezelőtti Eb, ekkor Szlovákia győzelemmel kezdett, mégsem jutott tovább, így pontra, pontokra mindenképp szüksége lehet még a szlovákoknak.

Tipp: 1-1


Lengyelország-Ausztria 18:00

A lengyelek megszorongatták Hollandiát, de nem sikerült a pontszerzés az előző körben. Hasonló játékkal Ausztria ellen már lenne esélyük a pontra, pontokra, azonban az osztrák válogatott is jó erőkből áll, Franciaország ellen viszont egy öngóllal alulmaradtak Ragnickék. Mindkét csapat sérülés miatt nélkülözi legnagyobb sztárját, amely egy El-Clásico párharcába is beillene: az osztrákoknál David Alaba (Real Madrid) nem bevethető, míg Robert Lewandowski (Barcelona) ott van az Eb-n a keretben, de sérülése miatt még kérdéses a játéka, Hollandia ellen nem is vehették számításba.

Tipp: 1-1


Hollandia-Franciaország 21:00

Két régi ismerős ismét összecsap egymással, hiszen a selejtezők során rendeztek már két holland-franciát, akkor 4-0-ra és 2-1-re nyert Deschamps csapata.

Mindkét csapat egy-egy góllal nyert az első körben, így a mai rangadó győztese Spanyolország és Németország után biztosíthatja helyét a legjobb 16 között.

Hollandiánál az is kérdés, hogy megtörik-e végre a Koeman-átok, ugyanis a hollandok szövetségi kapitánya és 1988-ban Európa-bajnok játékosa pont a franciák elleni 0-4-el debütált a holland kispadon és a topcsapatok ellen mindig kikaptak vele a hollandok (a franciáktól oda-vissza, de vereség Horvátország, Olaszország és Németország ellen is).

A franciáknál egyelőre orrtörése miatt nem valószínű, hogy Kylian Mbappe pályára léphet, de Saliba és Theo Hernandez játéka is kérdésessé vált.

Itt még egy vereséggel sem dőlne össze a világ egyik csapatnak sem, a győztes azonban nagy valószínűséggel csoportelső lesz és rotálhat majd az utolsó meccsén.

Tipp: 1-2