Pinezits Máté lett a Kozármisleny vezetőedzője

A Merkantil Bank Liga NB2 legutóbbi szezonjában 5. helyen végző HR-RENT Kozármisleny csapata hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezontól Pinezits Máté fogja irányítani a baranyai gárdát. A 40 esztendős szakember a szintén másodosztályú Budapest Honvéd csapatától került a mislenyiekhez.

fotó: HR-RENT Kozármisleny

„Az első szó a gratulációé, hiszen az, amit Aczél Zoltán és stábja produkált a csapattal együtt az előző szezonban, az előtt kalapot kell emelni. Amit eddig „külső szemlélőként” érzett, tapasztalt az ember, az pár óra leforgása alatt csak erősödött: komoly, tiszta értékrenddel rendelkező klubhoz és közeghez csatlakozhatok. A becsületes, megalkuvást nem tűrő munkában hiszek, ezzel szeretnénk elérni a klub által kitűzött célokat, azaz a bennmaradás kiharcolását, a játékosok építésével együtt.” nyilatkozta a mislenyi klub hivatalos honlapjának Pinezits Máté.

Pinezits Máté Sopronban kezdte edzői pályafutását, ahonnan 7 év után távozott az MTK Budapest megkeresése miatt. A fővárosi kék-fehéreknél 5 évig dolgozott, edzőként és szakmai vezetőként végigjárta a ranglétrát. Ezt követően a Budapest Honvédnál töltött 4 éve alatt akadémiai edzőként, szakmai vezetőként, illetve a felnőtt csapat vezetőedzőjeként erősítette a klubot. Idő közben megszerezte az UEFA Pro Licences diplomáját is.

A tavalyi szezonban ő vette át a kispestiek felnőtt csapatának az irányítását, ám nem tudta hozni az elvárt eredményeket, így a piros-fekete csapatot tavaly októberben az NB2 11. helyen adta át. 

fotó: Nemzeti Sport

Pinezits Máté több olyan játékost is nevelt és dolgozott velük együtt, akik nagy része azóta külföldön és a magyar első osztályban játszik, illetve többen már felnőtt válogatottak is lettek. (pl. Balogh Botond, Vancsa Zalán, Kata Mihály, a Yaakobishvili testvérek, Csinger Márk, Kosznovszky Márk és Várkonyi Bence)

„Új vezetőedzőnkkel először két évvel ezelőtt találkoztam, amikor szintén edzőt kerestünk. Már akkor jó benyomást keltett bennem, illetve szakmailag is jó véleményeket hallottam róla, de Mátét akkor már egy szóbeli megállapodás a Honvédhoz kötötte. Szakmaisága, pedagógiai érzéke és intelligens személyisége megfelelő jelöltté teszi őt a vezetőedzői pozícióra. Azonban egy számára idegen közegbe, új arcok közé érkezik, ezért arra kérek minden szurkolót, klubszimpatizánst, hogy támogassuk, segítsük őt úgy, ahogy azt az előző szezonban is tette mindenki. Abban biztos vagyok, hogy a csapat jövőre is mindent meg fog tenni a sikerért, ahogy vezetőedzőnk is keményen fog dolgozni napról napra stábjával együtt. Hétfőn újra edzésbe állnak játékosaink, hamarosan pedig újabb komoly bejelentésekkel jelentkezünk majd.”mondta a kinevezést követően Magyar Márk, a HR-RENT Kozármisleny klubigazgatója.