2008 után ismét negyeddöntőt játszanak a hollandok és a törökök, Svájc képes lehet megállítani Angliát? A 19. játéknap beharangozója

18:00 Anglia-Svájc

A svájci válogatott 3 éve a negyeddöntőben Spanyolország ellen fejezte be az Európa-bajnokságot. Most ismét bejutottak a legjobb 8 közé, ahol Anglia vár Murat Yakin csapatára. A svájciak még veretlenek az Eb-n, a németekkel döntetlent játszottak, Olaszországot pedig simán legyőzték. Anglia eddig visszafogott teljesítménnyel menetelt el a legjobb 8-ig, de a Szerbia, Dánia, Szlovénia, Szlovákia négyes játékerejénél nagyobbat képvisel a svájci, így az eddigi legnagyobb erőpróba vár majd Angliára ezen a tornán, akiket eddig csak két sztáruk villanása tartott életben. Láttunk már arra példát, hogy nem nézőbarát játékkal valaki egy egész tornát nyerjen (Görögország-2004, Portugália-2016 egy győzelemmel a rendes játékidőben) és ugyan az OPTA Angliát tartja így is a második legesélyesebbnek az Eb megnyerésére, a svájciaknak is lesz egy-két szavuk ehhez.

Tipp: 1-1 (tizenegyesekkel Anglia)


21:00 Hollandia-Törökország

Hollandia a csoport harmadik helyén zárva Romániával találkozott a nyolcaddöntőben és simán nyert 3-0-ra, így 2008 után ismét bejutottak a negyeddöntőbe. Ellenfelük az a Törökország lesz, akire talán a legkevesebben számítottak a 8 negyeddöntős csapatból, hogy idáig eljutnak. A törökök csak a portugáloktól kaptak ki, Georgia és Csehország után Ausztriát győzték le.

2008-ban Hollandia elvesztette mai napig utolsó negyeddöntőjét, míg a törökök bejutottak az elődöntőbe akkor a horvátok ellen. Törökország nem számíthat a gólöröme miatt 2 meccsre eltiltott Demiralra, aki duplázott az osztrákok ellen. Hollandia ugyan a mérkőzés esélyese és Törökország így is felülmúlta előzetes célkitűzéseit, ma kiderül, hogy a két sztárválogatott, vagy a két meglepetéscsapat összecsap-e egymással az elődöntőben, hiszen akár holland-angol vagy svájci-török is összejöhet a legjobb 4 között.

Tipp: 2-0