A Paks háromgólos vereséggel búcsúzott a Konferencia-Ligától – Paksi FC – FK Mladá Boleslav 0-3 (0-0)

Csütörtökön este történelmi mérkőzést rendeztek Pakson, hiszen az atomvárosi együttes a Konferencia-Liga selejtező rájátszásán volt érdekelt. Bognár György legénysége a cseh Mladá Boleslavot látta vendégül. Mint ismert, a párharc első mérkőzésén 2-2-es döntetlen született Csehországban, így az összecsapás előtt még minden nyitott volt.

fotó: MTI

A találkozó első lehetősége a zöld mezben pályára lépő Paks előtt adódott, a 3. percben Vécsei Bálint távoli kísérletét tolta ki Trmal. Tíz perccel később Ladra 25 méteres lövését fogta magabiztosan Simon Barnabás. Újabb hat perc elteltével egy jobbról érkező beadást követően Jawo próbálkozott fejjel, ám a léc alá tartó kísérletet bravúrral szögletre tolta Simon Barnabás.

A 20. percben Haraszti Zsolt kapott egy mélységi labdát, majd éles szögből megpróbálta bevenni a kaput, azonban Trmal résen volt és hárítani tudott. Az első félóra végén Tóth Barna adott le egy lövést fordulásból, amelyet gond nélkül fogott a kapus.

A 37. percben a bal szélen támadott a Mladá Boleslav, majd Kusejhez került a játékszer, aki előtte keresztbe, de a hosszún senki nem érkezett. A félidő végén Mezei Szabolcs próbálkozott távolról, ám a jobb felsőbe tartó labdát szögletre paskolta Trmal.

Újabb helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem, így gól nélküli döntetlennel mentek a csapatok az öltözőbe.

fotó: Paksi FC

A második félidő nem kezdődött jól paksi szempontból, hiszen vezetést szerzett a cseh csapat: a 48. percben Jawo két embert is kicselezett, majd 18 méterről nagy gólt lőtt a bal felsőbe. (0-1) Az 51. percben gyorsan jöhetett volna a paksi válasz, ekkor Tóth lekészítése után Osváth Attila tört ziccerben kapura, ám a jobb alsó mellé lőtt.

A kimaradt lehetőség nem sokkal később megbosszulta magát: az 55. percben egy baloldali szabadrúgást követően Králik fejelt 9 méterről a kapu jobb oldalába. Bár a VAR vizsgálta a találatot egy esetleges les miatt, de nem láttak semmit, így már kettővel ment a Mladá Boleslav. (0-2)

A Mladá Boleslav ezt követően sokkal közelebb állt a harmadik gólhoz, mint a Paks a szépítéshez, két percen belül kétszer is védte Ladra ziccerét Simon.

A hajrában ívelésekkel és szélről érkező beadásokkal próbálkozott a Paks, Bödének sikerült is kihasználnia néhányszor a fizikai erejét, de kapura kevésbé volt veszélyes. A 84. percben Böde Dániel fejesét fogta nagyon simán Trmal.

A 92. percben verte be az utolsó szöget a paksi koporsóba a cseh együttes: egy kontrát követően a 16-oson belül passzolták ki a paksi védelmet, majd Pulkrab külsővel a jobb alsóba lőtt. (0-3)

fotó: Nemzeti Sport

Nem sokkal később véget ért a találkozó és a Paks nemzetközi kupaszereplése is, mivel a Mladá Boleslav három góllal jobbnak bizonyult Bognár György legénységénél, így a csehek készülhetnek a Konferencia-Liga főtáblájára.


Konferencia-Liga selejtező, rájátszás, visszavágó

Paksi FC – FK Mladá Boleslav (cseh) 0-3 (0-0)

Paks, Fehérvári úti Stadion, 4500 néző

Vezette: Visser (belga)

Paks: Simon – Ötvös, Kinyik, Vas – Osváth, Vécsei (Balogh, 68.), Papp, Mezei (Böde, 57.), Szabó J. (Szabó B., 76.) – Haraszti (Silye, 57.), Tóth B.

Vezetőedző: Bognár György

Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Králik, Fulnek (Kadlec, 78.) – Suchy, Sakala (Donat, 90.) – Jawo (Langhamer, 64.), Vydra, Kusej (Pulkrab, 78.) – Ladra (Matejovski, 90.)

Vezetőedző: Andreas Brännström

Gólszerzők: Jawo (48. perc), Králik (55. perc), Pulkrab (90+3. perc)

Továbbjutott: az FK Mladá Boleslav, 5-2-es összesítéssel


A Paks nemzetközi szereplése nem indult szépen, hiszen a Corvinul ellen egy súlyos vereséget szenvedtek, de után sikerült kiegyenesedni, majd a ciprusi AEK Larnacát és a montenegrói Mornart is sikerült magabiztosan két vállra fektetni a Konferencia-Ligában, de az utolsó lépést nem sikerült megtenni egy jó cseh együttes ellen. Bognár Györgyéknek így marad a hazai bajnokság és a hazai kupaszereplés.