A Paks döntetlennel kezdte a rájátszást – FK Mladá Boleslav – Paksi FC 2-2 (0-0)

Idegenben kezdte a Konferencia-Liga selejtező rájátszásos párharcát a Paks együttese. Bognár György legénysége a cseh élvonalbaln szereplő Mladá Boleslav vendégeként szerepelt. A magyar csapat bízhatott egy esetleges jó eredményben Csehországban, mivel az idei szezonban csak a Corvinul és Zalaegerszeg tudta őket legyőzni, azokat leszámítva elég jó sorozatot tudhatnak magukénak az atomvárosiak.

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, leginkább a mezőnyben folyt a játék, valamint mindkét oldalon egyaránt sok volt az egyéni és technikai hiba. A 10. percben jött a mérkőzés első lehetősége, Kovács Krisztián jobbról érkező passza után Haraszti Zsolt lőtt kapura 13 méterről, de nem volt benne elég erő, így nem okozott gondot a csehek kapusának, Trmalnak.

A 28. percben Masek kiugratása után Kuselj egy az egyben törhetett Simon Barnabásra, ám 13 méterről a bal kapufa mellé lőtt a Mladá Boleslav játékosa, óriási ziccer maradt ki. Három perccel később Haraszti balról érkező beadását követően Zimonyi Dávid lőtt 8 méterről, ám nem jól találta el a labdát, amely így fölé ment. Újabb három perc elteltével Haraszti szögletét Papp Kristóf csúsztatta meg a rövid saroknál, ám a fejest magabiztosan fogta Trmal.

A georgiai játékvezető egy kis hosszabbítást követően lefújta az első félidőt, ahol nem született gól.

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

A második játékrész hazai mezőnyfölénnyel kezdődött, de igazán nagy helyzetet így sem tudtak kialakítani a csehek, míg a Paks próbált kontrákból veszélyeztetni.

A 65. percben megszerezte a vezetést a hazaiak: Kusej futott be a 16-oson belülre a jobb oldalon, majd a lapos beadásába Kinyik Ákos ért bele rosszul, a lábáról ugyanis a saját kapujának jobb alsó sarkába perdült a labda. A paksiak a Mornar után Mladá Boleslav ellen is öngólt vétettek. (1-0)

Öt perccel később egy szögletet követően Haraszti ívelt középre, majd Ötvös Bencét elesett a cseh csapat a 16-osán belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A grúz bírót egy kis időt követően kihívták a VAR-hoz, majd hosszas videózás után úgy döntött, hogy semmi nem történt.

A 80. percben egyenlített a Paks: a jobb oldalon elfutó Papp Kristóf passzolt a csereként beállt Böde Dánielnek, aki egy szép csel után, 15 méterről a bal felsőbe lőtt. (1-1)

Öt minutummal később már a magyar csapatnál volt az előny: Böde a félpályától indult meg a pálya jobb oldalán, majd az alapvonalhoz érve középre adott, a hosszún pedig érkezett Papp, aki közelről az üres kapuba lőtt. (1-2)

Már a legtöbben elhitték, hogy a Paks megnyerheti ezt az összecsapást, ám a 96. percben Lenzsér Bence megkapta a második sárga lapját, amiért kiállította a játékvezető, míg a csehek jó szögből végezhettek el egy szabadrúgást, amelyet kihasználtak: Ladra állt a labda mögét, majd 18 méterről tekert a bal felsőbe, ráadásul a labda a felsőlécről vágódott a hálóba. (2-2)

A georgiai sípmester nem sokkal később véget vetett a találkozónak, a Paks hátrányból tudott fordítani idegenben, de egy szép szabadrúgásgólnak köszönhetően a Mladá Boleslav döntetlenre mentette a mérkőzést.


Konferencia-Liga selejtező, rájátszás, első mérkőzés

FK Mladá Boleslav (cseh) - Paksi FC 2-2 (0-0)

Csehország, Mladá Boleslav, Városi Stadion, 4000 néző

Vezette: Kikacheisvili (georgiai)

Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Králik, Fulnek – Sakala, Matejovsky – Masek (Pulkrab, 83.), Marecek (Langhamer, 59.), Kusej (Jawo, 83.) – Ladra

Vezetőedző: David Holoubek

Paks: Simon B. – Ötvös, Kinyik, Lenzsér – Kovács K. (Vas, 94.), Windecker, Vécsei (Balogh, 78.), Papp, Osváth – Haraszti (Böde, 78.), Zimonyi (Tóth B., 46., Silye 98.)

Vezetőedző: Bognár György

Gólszerzők: Kinyik (65. perc - öngól), Ladra (90+7. perc) illetve Böde (80. perc), Papp (85. perc)


Egy párharcot követően nem jutottunk közelebb a megoldáshoz, így a döntést a jövőhét csütörtöki paksi visszavágóra hagyták a csapatok.