Pető Tamás: ,,Kihoztuk ebből a meccsből a maximumot”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fehérvár FC együttese 1-0-s vereséget szenvedett a Lang Ádámot is foglalkoztató ciprusi Omonia Nicosia vendégeként a Konferencia-Liga selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén.

fotó: Getty Images

A lefújást követő sajtótájékoztatón a fehérváriak vezetőedzője, Pető Tamás értékelte a párharc első mérkőzését.


Pető Tamás, a Fehérvár FC vezetőedzője: ,,Azt kaptuk, amire számítottunk, az Omonia nagyon jó csapat, a keretében kiváló játékosok szerepelnek és fel is készültek belőlünk. Amire mi készültünk, a szélről érkező beadásokra és az egy az egy elleni játékokra, azt nagyrészt sikerült levédekeznünk. Az első 15 percben nagy nyomást helyeztek ránk, azt sikerült túlélnünk. Voltak az első félidőnek olyan periódusai, amikor átvettük az irányítást. Ettől függetlenül be kell vallani, hogy szerencsénk is volt, hiszen sok helyzetet alakított ki a ciprusi csapat. A második félidőben két olyan játékost kellett becserélnünk, akik két napja vannak velünk, ebben volt egy kis rizikó, de úgy gondolom, hogy mindketten nagyon jól teljesítettek. A második félidőben is nagy nyomás nehezedett ránk és az egyetlen hibánkat, amikor nem tudtunk levédekezni egy beadást, könyörtelenül kihasználta az Omonia."

Az 50 éves szakember a veresége ellenére is elégedett volt.

,,Összességében nagyon elégedett vagyok a csapatommal, főleg azt figyelembe véve, hogy előző nap 16 órát utaztunk. Büszke vagyok minden játékosomra, szerintem kihoztuk ebből a meccsből a maximumot. Jó eredményt értünk el idegenben, nyitott a továbbjutás kérdése, minden Sóstón dől majd el."

fotó: Fehérvár FC


A párharc visszavágóját jövőhét szerdán rendezik meg a székesfehérvári Sóstói Stadionban. Ennek a párharcnak a továbbjutója majd a horvát NK Osijek és az azeri Zira győztesével találkozik a Konferencia-Liga selejtezőjének rájátszásában. Az Eszéken rendezett első mérkőzésen 1-1 lett a végeredmény.