Bognár György: ,,Az ellenfél nem akart futballozni”

Mint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Paks együttese magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a montenegrói FK Mornar ellen a labdarúgó Konferencia-Liga selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén, így Bognár György fiai nagyon kedvező helyzetből várhatják a párharc Montenegróban megrendezett visszavágóját.

fotó: Sportfotók

A meccset követően a paksiak vezetőedzője, Bognár György egy sajtótájékoztató keretein belül értékelte a pályán történteket.


Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője: ,,A számszerű eredmény számunkra jó, de álmomban se jöjjön elő ez a meccs. Ilyen csapatot én még nem láttam, amelyik emberelőnyben és hátrányban sem akar futballozni. Nem játszottunk jól, fizikálisan és mentálisan sem voltunk toppon, lassan járattuk a labdát, de ez törvényszerű, ha háromnaponta lépünk pályára. El kellett volna döntenünk a továbbjutást, de ezúttal nem volt minőségi a játékunk."

A 62 esztendős szakember a visszavágón is durva és sportszerűtlen montenegrói csapatra számít.

,,A visszavágón ugyanerre számítunk az ellenfelünktől, kézzel, lábbal rugdosásra, rángatásra, fetrengésre, de ennek a futballnak nincs helye a pályán. Behoztam a kreatív embereinket, de nem volt folyamatos játék, úgy nehéz, ha az ellenfél nem akar játszani."

fotó: MTI


A visszavágót jövő hét kedden rendezik meg Montenegró fővárosában, Podgoricában. A párharc győztese a Konferencia-Liga rájátszásában a cseh Mladá Boleslav vagy az izraeli Hapoel Beer-Sheva ellen lép pályára.