HIVATALOS: Szűcs Kornél a Plymouth Argyleban folytatja a pályafutását

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Plymouth Argyle FC együttese a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megvásárolták az NB1-ben szereplő Kecskeméti TE 22 éves védőjét, Szűcs Kornélt. Azt nem lehet tudni, hogy az angol gárda mekkora összeget fizetett a KTE-nek, de az már biztos, hogy a fiatal magyar játékos a 6-os mezszámot választotta az új csapatában.

fotó: Plymouth Argyle

„Nagyon örülök, hogy sikerült leigazolni Kornélt. Ő egy nagyon tehetséges fiatal labdarúgó, aki több poszton is képes játszani. A sokoldalúsága mellett nagyon atlétikus, jól mozog a labdával és jól illik ahhoz a játékmódhoz, amit szeretnénk játszani. Alig várom, hogy láthassam őt a pályán.”  idézi a klub honlapja a korábbi kiváló angol válogatott labdarúgót, a Plymouth Argyle jelenlegi vezetőedzőjét, Wayne Rooneyt.

A miskolci születésű Szűcs Kornél tavaly nyáron csatlakozott a KTE-hez, miután a szerződése lejárt Diósgyőrben. A mögöttünk hagyott idényben sokoldalú játékával a védelem közepén és jobb oldalán is nagy erőssége volt a KTE-nek. A Fehérvár elleni szezonnyitóval együtt 35 tétmérkőzésen viselte a lila-fehér mezt, ezeken két gólpasszt is kiosztott.

,,Szavakkal leírhatatlan, hogy mi van bennem most. Az egyik oldalról hatalmas büszkeséget érzek, a másikról ott van bennem az is, hogy egy pici űrt hagyok magam után Kecskeméten. Úgy sikerült ez az egy év, ahogy azt elterveztem, de amikor megjöttem, nem gondoltam volna, hogy egy idény után már búcsúzkodni fogok. Minden Kecskeméten töltött perc egy élmény volt, a csapatra, a klubra, a kecskeméti emberekre és a városra is mindig nagyon jó szívvel fogok visszagondolni. Pályafutásom legjobb döntése volt, hogy a KTE-t választottam tavaly nyáron, büszke és boldog vagyok, hogy ebbe a kitűnő közegbe be tudtam illeszkedni, nagyon hiányozni fog mindenki. Izgatottan várom természetesen az új kihívást is, hogy elkezdjem az edzéseket, megismerjem az új csapattársaimat, edzőimet, illetve megtapasztaljam a Championship légkörét." - mondta a kecskeméti klub honlapjának adott búcsú interjújában Szűcs Kornél.

fotó: Kecskeméti TE

A Plymouth Argyle 2023-ban jutott fel Chamiponshipbe, melyet a világ legerősebb másodosztályú bajnokságának tartanak, jelenlegi összértéke 1.47 milliárd eurót teszi ki a Transfermarkt szerint. A Premier League 24 csapatos előszobájában a Plymouth az előző idényben újoncként a 21. helyen zárva maradt bent. Az angol együttes a nyáron igyekezett megerősíteni a keretét, hogy az előttünk álló szezonban stabil tagjai tudjanak lenni az angol másodosztálynak.

Érdekesség, hogy nem Szűcs Kornél lesz az első magyar játékosuk, hiszen a 2000-es évek közepén négy korábbi magyar válogatott: Halmosi Péter, Tímár Krisztián, Buzsáky Ákos és Sándor György is az angol klub kötelékébe tartozott.

A magyar hátvéd majd augusztus 11-én, a Sheffiel Wednesday elleni angol másodosztályú bajnoki mérkőzésen mutatkozhat be új csapatában.