Egy gól döntött csak, a Ferencváros a Kecskemét legyőzésével kezdte az NB I-et

A Ferencváros a Kecskemétet fogadta az NB I 2. fordulójában a Groupama Arénában.

A 22. percben zörrent meg a háló, amikor egy kecskeméti védelmi hibát Traoré használt ki, lefutotta a védőket, majd Kersák mellett a bal alsóba helyezett (1-0). Két perc múlva ismét közel járt a gólhoz az FTC, de Kersák védte Maiga fejesét. Ezután kisebb helyzetek adódtak mindkét oldalon: a balról befelé cselező Owusu fölé tekert, míg a másik oldalon egy lapos lövést fogott Dibusz.

kép: Kecskeméti TE

A második játékrész kecskeméti helyzettel indult, Lukács kapott labdát az ellenféltől, de mellé tekert. A 77. percben a BL-selejtezőkről kimaradt Civic zárhatta volna le a meccset, de balról leadott lövését Kersák lábbal hárította. Ezt kihasználva kapufáig is eljutottak a kecskemétiek: egy szabadrúgás után Katona Levente bújt ki védői szorításában, fejese pedig a felsőlécről ment ki. A hajrában még Kady fejese ment fölé, majd Ben Romdhane lövését védte bravúrral Kersák, így a Ferencváros 1-0-s győzelemmel kezdte a bajnokságot.

A Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszva 3 ponttal az 5. helyen, míg a Kecskemét 1 ponttal, de két meccs után lőtt gól nélkül a 8. a tabellán.

Ferencváros 1-0 Kecskemét (Traoré 22')

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Raul Gustavo, Cissé (Botka, 62.), Ramírez – Rommens, Maiga (Ben Romdhane, 62.) – A. Traoré (Kady Borges, 62.), Zachariassen (Abufani, 85.), Owusu (Civic, 73.) – Pesics


Kecskemét: Kersák – Májer, Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke – Nikitscher (Nagy K., 80.), Vágó (Meszhi, 67.), Kovács B. (Zsótér, 67.) – Helmich (Vattay, 80.), Pálinkás (Lukács D., 46.)