HIVATALOS: Mamoudou Karamoko az Újpest játékosa lett

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC a hivatalos oldalán tudatta, hogy mindenben megállapodtak a dán első osztályban szereplő FC Köbenhavn csapatával Mamoudou Karamoko kölcsönszerződésével kapcsolatban, aki így a következő szezont a fővárosi lila-fehér együttesnél fogja tölteni.

fotó: Újpest FC

Mamoudou támadó Strasbourgban nevelkedett, ahonnan a Wolfsburghoz szerződött, később pedig az osztrák LASK-nál is játszott, mielőtt Koppenhágába igazolt volna, amelynek színeiben 2022 őszén a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott, az akkori kiírást megnyerő Manchester City ellen. 2020 decemberében, még a LASK játékosaként az Európa-Liga csoportkörében gólt is szerzett a Tottenham Hotspur csapata ellen.

A 25 éves francia támadó az elmúlt idényt a szintén NB1-es Fehérvár csapatánál töltötte, ahol 23 meccsen lépett pályára az élvonalban, ezeken 5 gólt szerzett, ezzel a Vidi egyik legeredményesebb játékosa volt.

fotó: Fehérvár FC

Gyorsasága és atletikus testfelépítése miatt elsősorban centerként számítottak rá előző állomáshelyein, így Bartosz Grzelak is.