BL-selejtezőben induló szerb csapattól igazolt védőt a DVTK

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő DVTK csapatánál folytatja pályafutását a 29 éves bosnyák hátvéd, Sinisa Sanicanin. A szerb állampolgársággal is rendelkező játékos elsősorban belső védőként játszott eddigi pályafutása során, de a hátsó alakzat bal szélén is bevethető.

fotó: DVTK

Sinisa Sanicanin szülővárosában, az FK Rudar Prijedorban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, itt mutatkozott be a felnőttek között is. 2015-ben leigazolta az FK Borac Banja Luka, ahol hamar alapemberré vált, majd Szerbiába szerződött. Az első évben az FK Mladost Lucanit erősítette, utána négy évig az FK Vojvodina, majd legutóbb három évig az FK Partizan Beograd labdarúgója volt.

A belgrádi klubnál 75 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken két gólt szerzett, valamint egy alkalommal megnyerte a Szerb Kupát is a fekete-fehérekkel. A tavalyi szezonban nem jutott sok játéklehetőséghez, mindössze 8 bajnokin és 2 szerb kupameccsen szerepelt.

2020. szeptember 4-én egy UEFA Nemzetek Ligája mérkőzésen, Olaszország ellen debütált hazája felnőtt válogatottjában, azóta további 22 alkalommal viselte a bosnyák nemzeti mezt.