Két nyolcaddöntővel folytatódik az Eb: a 14. játéknap beharangozója

Sajnos már a magyar válogatott nélkül, de folytatódik az Európa-bajnokság 2 nap szünet után.

18:00 Svájc-Olaszország

Svájc az előző Eb-n egészen a negyeddöntőig jutott, akkor csak egyszer kapott ki az egész Eb-n rendes játékidőben, akkor pont Olaszország volt az ellenfél. A svájciak még veretlenek, sajnos ellenük begyűjtötték a 3 pontot, Skóciát nem tudták megverni, de percek hiányoztak a németek legyőzéséhez. Míg az olasz válogatott magja Serie A-játékosokra épül, úgy rengeteg svájcinak van olaszországi tapasztalata, Ndoye, Aebischer, Freuler, Rodriguez, Sommer és Okafor is Serie A-játékos.

Az olaszok Zaccagni utolsó percben szerzett góljával tudtak csak egyenlíteni a horvátok ellen és egyelőre nem mutattak meggyőző játékot az Eb-n, az is sokat elmond, hogy Donnarumma nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Tipp: 1-1 (büntetőkkel Olaszország jut tovább)


21:00 Németország-Dánia

A dánok nyeretlenük a második helyen végeztek csoportjukban, viszont csak ők tudtak gólt lőni Angliának. Most a házigazda Németország ellen kell pályára lépniük Dortmundban. A németek Svájc ellen megmentették veretlenségüket, de az első két meccsükön jobban játszottak, így Dániától nagy bravúrra lenne szükség a házigazda kiejtéséhez.

Tipp: 2-0