Kemény összecsapásra számít a Genk és a Ferencváros vezetőedzője is

Csütörtök este ismételten pályára lép az Európa Konferencia-Ligában a Ferencváros együttese, ahol a belga KRC Genk lesz az ellenfele. A Fradi eddig jól áll a sorozat csoportkörében, hiszen két fordulót követően vezetik az F jelű kvartettet Dibusz Dénesék, de a továbbjutás szempontjából a Genk elleni két mérkőzés sorsdöntő lehet a csapat számára.

EKL: sima győzelemmel kezdett és vezeti csoportját a Fradi

fotó: http://fradi.hu

A Fradi jól hangolt a Genk elleni EKL-mérkőzésre, mivel a hétvégén 2-1-re legyőzte idegenben a Diósgyőrt, de ez óriási áldozattal járt, hiszen a találkozó 53. percében megsérült Varga Barnabás, így nem számíthat rá Dejan Stankovic.

A Ferencváros szerdai napja nem alakult valami fényesen, hiszen a Belgiumba tartó repülő több órát késett, este 20:30-kor szállt le, így a játékosok a genki Cegeka Arénába már nem értek oda a mérkőzés előtt sajtótájékoztatóra, és a kötelező stadion bejárásra.

A szállodában beszélt a csütörtök esti találkozóról Dibusz Dénes és Dejan Stankovic.


Dibusz Dénes: ,,A Genk egy igen erős ellenfél, nagyon jó játékosai vannak, fiatalok és biztos vagyok benne, hogy kemény feladat elé állítanak minket. De bízom a csapatunkban és biztos vagyok benne, hogy pontot vagy pontokat tudunk szerezni. Győzni szeretnénk, a Ferencváros mindig nyerni szeretne, mivel mi vagyunk a Ferencváros! Ez a célunk minden mérkőzésen, de tudjuk, hogy milyen erős az ellenfelünk és ők lesznek otthon. Szóval mindkét félnek ugyanaz lesz a célja csütörtök este. Nagyon jó csapatmunkára lesz szükségünk, tartanunk kell magunkat a taktikához és jól kell reagálnunk majd a szembejövő szituációkra. Vannak nagyon jó játékosaink, nagyon jó képességekkel, de csapatként vagyunk igazán erősek. Kulcs lesz a védekezés, nagyon figyelni kell majd a rögzített szituációkra, amikben a Genk igazán erős.”

El: A szívé, az elszántságé és a felkészültségé ez a győzelem – Dib

fotó: http://nemzetisport.hu

Dejan Stankovic: ,,Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Dibusz-családnak, hiszen tegnap egy királynő érkezett hozzájuk, a legjobbakat kívánom Dénesnek, a feleségének és az egész családnak! Az ellenfél, ahogy Dini is mondta, egy fiatal, erős csapat, gyors és jó játékot mutatnak otthon, nehéz lesz, de felkészültünk és hiszünk egy jó eredményben! Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy meg szeretnénk nyerni. Ezt tettük a Fiorentina ellen is, ahol 70 percig nagyon jól teljesítettünk egy erős csapat ellen. Holnap is hasonló lesz a történet, az ellenfél nyert már belga bajnokságot, nagy potenciál van benne és komoly jövő előtt áll. Semmi különös nincs az utazással történtekkel, nem nagy probléma, ez benne van ebben a sportban, kifogásnak persze lehet használni, de én nem szoktam kifogásokat keresni. Este alszunk egyet, és ott az egész holnapi nap, szóval készen állunk majd a mérkőzésre.”

Dejan Stankovic: Mindig győzelemre játszunk, ez persze rizikóval is jár -  Infostart.hu

fotó: http://infostart.hu


A Genk is győzelemmel hangolt a Fradi elleni EKL-összecsapásra, mivel a hétvégén 4-0-ás sikert aratott hazai pályán a Mechelen csapata ellen.

Jó hír a belgák számára, hogy minden játékosuk meggyógyult a Ferencváros elleni mérkőzésre, tehát a legjobb összeállításban várják a magyar bajnokot.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Wouter Vrancken és Carlos Cuesta állt rendelkezésre.


Wouter Vrancken: „Minden egyes találkozó más és más, volt olyan, amikor a mérkőzés korai szakaszában kiállítottak tőlünk egy játékost, vagy éppen szerencsétlenek voltunk a befejezéseknél. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok a játékosaimra, amiért ebben az időszakban is ugyanolyan keményen dolgoztak, és ennek például az előző fordulóban már meg is volt az eredménye. Nem szeretnénk a múlton rágódni, továbbra is képesek vagyunk magas szinten teljesíteni és remélem, így lesz ez holnap is. A Ferencváros egy nagyon jó csapat, amely szintén támadó stílusban futballozik, emiatt látványos és izgalmas mérkőzésre számítok. Minden játékosomtól extra teljesítményt várok el, mivel csak így tarthatjuk itthon a három pontot.”

Ezt mondta a Genk edzője a Fradi elleni meccs előtt

fotó: http://origo.hu

Carlos Cuesta: ,,A Ferencváros egy nagyszerű csapat, akik hasonló stílusban futballoznak, mint mi. A támadóik nagyon gyorsak, és rendre képesek megtalálni az üres területeket, de ha kell, akkor egy az egyben is veszélyesek. Nekünk az a célunk, hogy csoportelsők legyünk és továbbjussunk a Konferencia-Ligában, de ehhez nagyon fontos lenne az, ha a Ferencváros elleni mérkőzést megnyernénk, mivel akkor óriási lépést tennénk a kitűzött cél felé.”

Strong Carlos Cuesta makes debut in win against Chile | KRC Genk

fotó: http://krcgenk.be


A KRC Genk – Ferencvárosi TC Európa Konferencia-Liga mérkőzést csütörtök este 21:00-kor rendezik meg a genki Cegeka Arénában. Érdekesség, hogy ez az összecsapás lesz a Ferencváros 350. nemzetközi kupatalálkozója. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.