Joseph Paintsil: ,,Jól ismerem Dibusz Dénes képességeit”

Különleges mérkőzésre készül a Ferencváros ellen Joseph Paintsil, a KRC Genk 25 éves ghánai játékosa. A támadó számára fontos állomáshely volt a Fradi, mivel Magyarországon kezdődött számára a profi labdarúgás, és egy év alatt 10 góllal és 7 gólpasszal letette a névjegyét. 2018 nyarán megpróbálta leigazolni őt a Ferencváros, de végül szerződésszegés vádjával elálltak a szerződtetéstől, és ezt használta ki a belga Genk, amely 3 millió eurót fizetett érte a ghánai klubjának.

auto

fotó: http://bunteto.com

Eleinte ugyan kölcsönadták őt Törökországba, de az elmúlt években szépen felépítette magát, és végül bejátszotta magát a kezdőcsapatba, ahonnan szinte kirobbanthatatlan. A tavalyi szezonja egészen jól alakult, hiszen 17 gól és 14 gólpassz volt a mérlege, de idén sem tétlenkedik, mivel eddig 4 alkalommal volt eredményes és kiosztott 4 gólpasszt is. Becsült piaci értéke 12 millió euró, és a hírek szerint jó esély mutatkozik arra, hogy az elkövetkezendő időszakban valamelyik topligába igazoljon Paintsil.

Ghana midfielder Paintsil with a brace as KRC Genk defeat Eupen | Goal.com  Cameroon

fotó: http://goal.com

Joseph Paintsilt a Nemzeti Sport kérdezte a mérkőzést megelőzően.


,,Különleges mérkőzés következik az életemben! Nagyon várom már, hogy pályára lépjek a Ferencváros ellen, mivel szerettem ott játszani, ebben az egyesületben kezdődött a profi pályafutásom. Különleges időszakot töltöttem a Ferencvárosnál, jól éreztem magam, amikor ott játszottam, magabiztos futballista lettem a zöld-fehéreknél. Remekül kijöttem a játékosoktól kezdve Thomas Doll vezetőedzőn át az összes stábtagig mindenkivel. Ami az egyéni teljesítményemet illeti, fantasztikus idényt zártam Magyarországon, sokat köszönhetek az ott töltött időszaknak. A Fradi nagy lépést jelentett a karrieremben, a magyarországi játékommal hívtam fel magamra a figyelmet, megnyitotta előttem az utat, hogy még erősebb bajnokságba szerződjek és aláírják a Genkhez. A csapatnál bíztak bennem, sosem feledem, mennyit köszönhetek a klubnak. A mai napig figyelemmel követem a Fradival kapcsolatos híreket, történéseket.”

A támadót arról is kérdezték, hogy melyik volt a legszebb gólja, amit Magyarországon szerzett.

,,Amikor az első mérkőzésemen a Groupama Arénában betaláltam a Vasas ellen. Egy másik gól is roppant kedves a szívemnek: otthon játszottunk a Videotonnal, és miután becsaptam az ellenfél védőjét, ügyes mozdulattal kilőttem a hosszú oldalt. Később Magyarországon ezt választották az év góljának, ami hatalmas örömmel töltött el. Noha csak egy évet játszottam Fradi-mezben, rengeteg szép emlék fűz a klubhoz, és annak is örülök hogy az együttes később sok trófeát nyert.”

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=tzuIfnDdujw

Dibusz Dénes és Botka Endre személyében korábbi csapattársaival is találkozhat csütörtök este.

,,Pontosan ismerem Dibusz Dénes képességeit, tapasztalt, megbízható kapusnak tartom. Ahogyan Botka Endre is jó, sok csatát megélt futballista Nem zárható ki, hogy az én oldalamon játszik. Mindketten nagyszerű futballisták, várom, hogy találkozzak velük a pályán. Ugyanakkor készen állok minden csatára, a meccsen nem számít, ki áll a kapuban vagy melyik játékos feladata a semlegesítésem. Csak arra összpontosítok, hogy hasznára legyek a csapatnak, és eredményesek legyünk.”

Dibusz Dénest még Újpesten is kedvelik - Sportal.hu

fotó: http://fradi.hu

Botka Endre a Puskás elleni vereségről: ,,Az ötödik perctől húzták az időt”  – videóval - Sportal.hu

fotó: http://sportal.hu

Zárásként arról kérdezték, hogy milyen mérkőzésre számít.

,,Semmiképpen sem könnyűre, de a Genknél hiszünk abban, hogy legyőzhetjük a Fradit. Fontos találkozó vár ránk, ennek szellemében készülünk. Azt persze nem tudom, a Ferencváros milyen stílust és taktikát választ, abban viszont biztos lehetek, hogy játékosai önbizalmával nem lesz gond, hiszen a csapat vezeti a bajnokságot, és szép eredményeket ért el a nemzetközi színtéren is.”


A KRC Genk – Ferencvárosi TC Európa Konferencia-Liga mérkőzést csütörtök este 21:00-kor rendezik meg a genki Cegeka Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.