Rossz hír a Ferencváros és a magyar válogatott számára – megsérült Varga Barnabás

Óriási csapás érte a Ferencváros és a magyar válogatott támadóját, Varga Barnabást, aki a hétvégén sérült meg a Diósgyőr elleni magyar bajnoki mérkőzésen, amikor is ütközött a miskolciak egyik játékosával. A 29 éves játékos a bal combjához kapott a találkozó 53. percében, és szinte azonnal cserét kért, mivel nem volt képes folytatni a játékot.

fotó: http://nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport információi szerint, a támadó combizomszakadást szenvedett, és hosszú hetekre kidőlt. Varga Barnabás nem is edzett a társakkal a Genk elleni mérkőzést megelőzően, és végül el sem utazott a csapattal Belgiumba. Azt egyenlőre nem tudni pontosan, hogy mennyi ideig lesz pályán kívül a támadó, de szinte biztosan kihagyja a két Genk ellen EKL-mérkőzést, az Újpest elleni derbit, illetve nem léphet majd pályára a magyar válogatott novemberi mérkőzésein. A sérülés kialakulásának oka az lehet, hogy Varga Barnabás nem nagyon pihent az elmúlt időszakban, és szinte minden mérkőzésen pályára lépett az elmúlt 3 hónapban, legyen szó a Ferencvárosról vagy a magyar válogatottról.

Varga Barnabás: Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk - Friss hírek,  hírmorzsák, kazal.hu

fotó: http://mlsz.hu

A támadó sérülését Aleksandar Pesic, a Ferencváros támadója is megerősítette az M4 Sportnak, aki elmondta a véleményét a helyzettel kapcsolatban.

Pesics odaszúrt egyet a korábbi FTC labdarúgónak, amiért elüldözte őt |  Goal.com Magyarország

fotó: http://fradi.hu

„Varga sérülése nagy probléma nekünk, mert rengeteg gólt szerez, és élete legjobb formájában van jelenleg. Mielőbbi felépülést kívánok neki, mert szükségünk van rá. Talán így több lehetőséget kaphatok, majd meglátjuk.”

Varga Barnabás a nyáron szerződött a Ferencvárosba, és a mostani szezonban 19 tétmérkőzésen 17 gólja és 7 gólpassza van. A válogatottban ősszel a szerbeknek oda-vissza betalált, de a litvánok ellen is eredményes volt. A 2023-as év különösen jól sikerült eddig Varga Barnabásnak, hiszen ott van a világ legjobb góllövői között. Olyan labdarúgókkal van egy társaságban a lőtt gólok szempontjából, mint Cristiano Ronaldo, Erling Haaland, Kylian Mbappé vagy Harry Kane.

A Fradi csatára Haalandot és Mbappét is veri, csak egyetlen játékos tudott  több gólt lőni nála 2023-ban - Csakfoci.hu

fotó: http://fradi.hu