,,A montenegróiak provokálni, bosszantani fognak minket”- Lang Ádám

A magyar labdarúgó-válogatott már gőzerővel készül a júniusi EB-selejtező mérkőzésekre. Marco Rossi együttese márciusban 3-0 arányban legyőzte Bulgáriát és megtette az első lépéseket a Európa-bajnoki szereplés felé. Június 17-én Montenegróban lépnek pályára a mieink, majd 3 nappal később telt ház előtt fogadhatják a Puskás Arénában Litvánia csapatát.

A magyar válogatott ismét előrelépett a FIFA-világranglistán, helycsere  történt az élen is | M4 Sport

fotó: http://m4sport.hu

A válogatott Telkiben készül és ezúttal Lang Ádám, a ciprusi Omonia Nicosia védője és Csoboth Kevin, az Újpest támadója válaszolt az újságírók kérdéseire.

Lang Ádám elmondása szerint egy eléggé hektikus szezon van mögötte.

„De azért sikerült kupagyőzelemmel zárni, ami pozitív dolog. Egyénileg játszottam közel negyven mérkőzést, egy kivételével végig, úgyhogy összességében pozitívak az emlékek. Nagyon vártam már az összetartást és az előttünk álló két mérkőzést is.”

A 30 éves védőt arról is kérdezték, hogy mire számít Montenegró ellen, miután már 2019-ben pályára lépett ellenük.

„Nagy csatára. Végig fókuszban kell lennünk, mert az ellenfél játékstílusa próbára fog tenni minket, ahogy a játékosok karaktere is. Minden módszert be fognak vetni, hogy kizökkentsenek minket, provokálnak és bosszantanak majd, ezeknek nem szabad felülni, hanem a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Nyilván a párharcokban fel kell venni a versenyt, és ha közben végig fókuszban maradunk, jó döntéseket hozunk a pályán, akkor elhozhatjuk a három pontot Montenegróból.”

Végezetül pedig szóba hozta korábbi válogatott társát, a vasárnap visszavonult Nikolics Nemanjat.

„Szívből gratulálok innen is a karrierjéhez, lehetett tőle sokat tanulni, mert nagyon alázatos és profi volt a tehetsége mellé.”

fotó: sportal.hu

Ezután Csoboth Kevin válaszolt a kérdésekre. Az újpesti támadó már 2-szeres válogatottnak vallhatja magát és szerinte a legjobb helyen van.

„Most már ismerem a közeget, más volt így visszajönni. Nagyon jó a hangulat most is, aminek nagyon örülök, bizakodva várom a meccseket.”

A 22 éves játékos elárulta, hogy a bajnokság befejezése után 2-3 napot pihent, majd újra edzésbe állt.

„Azt hiszem, így nem lesz nehéz felpörögni, itt játszani egyébként is óriási motivációt jelent. Mindkét mérkőzés nagyon nehéz lesz. Montenegró minden párharcért, minden labdáért foggal-körömmel fog küzdeni. Koncentrálnunk kell majd, és egy csapatként játszva meg lehet szerezni a három pontot. Természetesen mindkét találkozón győzni szeretnénk.”

fotó: csakfoci.hu

A válogatott már szinte teljes kerettel készülhet, miután többek közt az RB Leipzig légiósa, Szoboszlai Dominik mellett a Freiburg támadója, Sallai Roland is megérkezett Telkibe. Szalai Attila még Törökországban tartózkodik, miután a csapatával, a Fenerbahceval Török Kupát nyert. Hamarosan ő is csatlakozik a válogatott kerethez.

forrás: mlsz.hu

a cikk forrása: https://m.nemzetisport.hu/