,,Az NB2 mindenkinek a legnagyobb álma volt”- Nagy József

Mint ismert, a BVSC-Zugló csapata feljutott a másodosztályba. Az NB3 Keleti csoportjában 32 győzelemmel és 6 döntetlennel, veretlen szezont produkálva lett bajnok. A feljutásért pedig még játszani kellett egy osztályozót, ahol az NB2 17. helyezettjével, a Szentlőrinc gárdájával mérkőzött meg.

Az első mérkőzés egy elég alacsony szinvonalú és kevés helyzetet hozó találkozó volt, viszont nem lehetett panasz a hangulatra.

A Szentlőrincen rendezett visszavágón hol itt, hol ott adódott lehetőség. A 73. percben Horváth Roland harcolt ki egy büntetőt, amelyet Szilágyi Máté értékesített. A baranyai csapat a 83. percben egyenlíteni tudott Novák Zsombor fejesével. A 89. percben Horváth Roland egy szép eltolás után lőtt Prokop kapus lábai között a szentlőrinciek kapujába, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

NB II osztályozó: Szentlőrinc–BVSC-Zugló - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

A lefújás után óriási ünneplés kezdődött a pályán. A játékosok megköszönték a buzdítást a szurkolóknak és ahogyan Urbán Flórián fogalmazott: ,,Most aztán lehet kiverni a biztosítékot! A BVSC vezetőedzője a játékosai mellett a szakmai stábját is dícsérte. „Egy halvány gerle finggal jobbak voltunk a Szentlőrincnél”– mondta az 54 éves szakember. Az Újpest korábbi legendája tényleg kiváló munkát végzett a zuglóiaknál és ezt a szurkolók is elismerték. Annyi bizonyos, hogy erre a szezonra nagyon sokan emlékezni fognak, hiszen 40 meccses veretlenségi sorozatnál tart a csapat és ezt szeretnék tovább nyújtani.

fotó: http://sportal.hu

A mérkőzés után Nagy József, a BVSC csapatkapitánya egy eléggé érzelmes interjút adott. A 35 éves védő kiemelte a kiváló szakmai munkát, a családtagok, barátok támogatását, a siker titkát és már kicsit a jövőbe tekintve az NB2-őt is szóba hozta.

forrás: http://bvsc.hu

A játékosok már a pihenőjüket töltik és lassan kezdik a felkészülést a másodosztályra. A létszámcsökkentés miatt idén 18 csapattal vágnak neki az NB2-nek. A bajnokság első fordulóját majd 2023. július 30-án rendezik meg.