U16: vereség emberhátrányban Norvégia ellen

A magyar U16-os válogatott lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését 2024-ben, a márciusi belgák elleni meccsek után Telkiben Norvégia válogatottja volt az ellenfelünk.

A meccset kiválóan kezdtük, hiszen a 4. percben Mándity Márkó találatával megszereztük a vezetést. Lehetőségeink voltak még a gólszerzésre, azonban a szünetig maradt az 1-0-s magyar vezetés.

Egészen az 52. percig voltunk előnyben, ekkor Krosa egyenlített a norvégoknak. A 62. percben Balogh kapus szabálytalankodott a tizenhatoson kívül, a játékvezető pedig kiállította a magyar játékost, így az utolsó fél órát emberhátrányban kellett töltenünk. A norvégok ezt kihasználtá és Solberg a 74. percben megszerezte az északiaknak a vezetést. A meccset a 88. percben Wik zárta le, ezzel 3-1-re nyert Norvégia.

Szalai László szövetségi edző értékelése az mlsz.hu-nak: Az első félidőben kombinatívan, jól játszottunk, korán vezetést szereztünk, és a helyzeteink alapján a szünetben akár két-három góllal is vezethettünk volna, működött a begyakorolt és kitalált taktika, ellenfelünk nem találta a játékunk ellenszerét A második félidőben a hatvanadik perctől már érezhetők voltak a fáradtság jelei a játékunkon, és míg a norvégok a teljes csapatot le tudták cserélni az utolsó félórára, nekünk nem volt lehetőségünk ilyen szintű frissítésre. Sajnos evvel megszűnt a jól szervezett játékunk, mert már nem volt meg az elegendő erő és figyelem a taktikai mozgásokhoz. Ezzel együtt egész más lehetett volna a mérkőzés vége, de az erősen véleményes kiállítás alapjaiban befolyásolta a hajrát és így a végeredményt is. Ennek ellenére véleményem szerint játékosaink dicséretet érdemelnek hozzáállásukért és küzdeni tudásukért, valamint az első félidőben mutatott teljesítményükért.

Magyarország-Norvégia 1-3 (Mándity 4′, ill.: Krosa 52′, Solberg 74′, Wik 88′)


Magyarország: Balogh T Márk – Sánta Milán, Prettenhoffer Márton, Árnits Olivér – Rab Bence (Boza Bende, 71.), Zubor Ádám (Szentmihályi Ádám, 64.), Kovács Noel (Magyarics Erik, 76.), Petrók Viktor, Milicz Péter – Gólik Benjámin (Bősze Levente, 71.), Mándity Márkó (Galambos János, 76.)

Az U16-os válogatott kerete:

Kapusok:

Balogh T. Márk (DVSC)

Szentmihályi Ádám (UTE)

Védők:

Sánta Milán (DVSC)

Boza Bende (Vasas)

Lakatos Martin (DVTK)

Prettenhoffer Márton (ETO FC)

Árnits Olivér (1860 München)

Középpályások:

Rab Bence (Vasas)

Zubor  Ádám (MTK Budapest)

Kovács Noel (Stromsgodset)

Petrók  Viktor (Bp. Honvéd)

Milicz Péter (Bp. Honvéd)

Mándity Márkó (Főnix)

Bősze Levente (DAC)

Támadók:

Miták Milán (Bp. Honvéd)

Magyarics Erik (Puskás Akadémia)

Gólik Benjamin (FTC)

Galambos János (Paks)