Sorozatban másodszor ezüstérmes, és kupagyőztes az ETO női labdarúgócsapata

Nemrégiben még évről évre a kiesés ellen volt kénytelen küzdeni az ETO FC női csapata, de ez tavaly megváltozott. Új játékosok érkeztek, a csapat pedig már-már majdnem a Fradival vetekedett. Tavaly sikerült behúzni a Magyar Kupát, miután az elődöntőben megverték az FTC-t, majd a szombathelyieken is felülkerekedtek a döntőben. A bajnoki döntőbe nagyon simán bejutottak, de ott egy elég egyoldalú párharc során kikaptak a riválisuktól. Az idei szezonban megvédték a címüket a kupában, majd ismét egy ezüstérmet szereztek a Simple Női Ligában.

Az ETO férficsapatának gyengébb szereplése ellenére, ezekre a sikerekre igazán büszke lehet minden győri. Habár a bajnoki cím megszerzése idén még nem sikerült, a játékosok és a női szakágnak a vezetője is elégedett a szezonnal.

Kép: ETO FC

Értékelések

Öreg Cintia, az ETO csapatkapitánya: „Nagyon vártam ezt a meccset, mert a döntő első mérkőzésén voltak nagyon jó periódusaink, amiből pozitívan lehetett kiindulni. Elkerülhető gólokat kaptunk, ettől függetlenül messze most játszottunk a legjobban a Fradi ellen. Megvoltak a helyzeteink, de ezeket nem tudtuk kihasználni. Sajnálom, hogy az elején picit bealudtunk a góloknál, mert összességében több volt bennünk. Pici hiányérzet van bennünk, mert ugyan a Magyar Kupa győzelemmel és a bajnoki ezüsttel megismételtük a tavalyi eredményünket, de idén szerettünk volna előrébb lépni.

Horváth Cs. Attila az ETO FC Győr női szakágvezetője: „Finoman fogalmazva, sajnos a döntő mérkőzésein a csillagok állása több szempontból sem nekünk kedvezett. Bajnokok ugyan nem lettünk, de mi legalább sportemberek maradtunk. Köszönjük a klub vezetőinek, a támogatóinknak, a szurkolóinknak az egész éves segítségüket, amire úgy gondolom a kupagyőzelmünkkel és a bajnoki ezüstérmünkkel talán idén is rászolgáltunk. A jövő évi terveinkről, lehetőségeinkről, a változásokról remélhetően hamarosan beszámolunk.