Nagy vereségbe szaladt bele a női U19-es válogatott a tavalyi Eb-ezüstérmes ellen

Telkiben játszotta le második selejtezőmérkőzését a magyar női U19-es válogatott. Az ellenfél a tavalyi U19-es Eb-n ezüstérmes Németország csapata volt.

A németek 2-0-ra verték Romániát, míg a mieink megszorongatták a svédeket, de az utolsó 10 percben bekapott gól miatt az eredmény kevésbé tükrözte a játék képét, így 3-0-ra nyertek a skandinávok.

A magyar csapat egészen a 45. percig tartotta a 0-0-t a németekkel szemben, ekkor azonban Reuter megszerezte a vezetést a vendégeknek.

A második félidőben aztán kinyílt a német gólzsák: a 49. percben Scholz, majd 10 perccel később Bratz volt eredményes, ezzel eldöntve a lényegi kérdéseket. A 61. percben a németek szövetségi edzője pályára küldte Delice Bodoy-t, aki két perc múlva már gólt ünnepelhetett. Újabb szűk tíz perc telt el, amikor már az ötödiket jegyezte Németország, Bodoy a második gólját is megszerezte a mérkőzésen. A 84. percben Gloning állította be a végeredményt, így Németország 6-0-ra győzött és vezeti a csoportot.

kép: MLSZ

A másik mérkőzésén meglepetésre Svédország 0-0-t játszott Romániával, így a német-svéd meccs dönt arról, hogy ki jut ki az Eb-re, a svédeknek csak a győzelem jó. Ezzel a vereséggel az is eldőlt, hogy a Magyarország-Románia mérkőzésnek a 3. hely szempontjából lesz tétje kedden 17:30-tól és sajnos nem leszünk ott a júliusi litvániai kontinenstornán. A Románia elleni találkozót Telkiben rendezik, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Magyarország 0-6 Németország (Reuter 45′, Scholz 49′, Bratz 59′, Bodoy 63′, 72′, Gloning 84′)