Lemosta a pályáról Albániát a női labdarúgó válogatott, jöhet a rájátszás

A mai napon lejátszotta utolsó Nemzetek Ligája csoportmeccsét a magyar női labdarúgó válogatott, amelyen Albániát fogadták a mieink. Bár nagy volt az izgalom, hiszen nem csak rajtunk múlott a 2. hely megszerzése, ma mégis minden klappolt, Írország nagyarányú győzelmet aratott az északírek otthonában, Margret Kratz együttese pedig bántóan simán nyert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Albánia ellen. Aki esetleg nem olvasná el az egész összefoglalót annak röviden a történések: komoly erődemonstráció, Csiszár mesterhármas, 6 gól, és rájátszást érő győzelem.


Nemzetek Ligája B-divízió

2023.12.05 (kedd) 19 óra, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Magyarország – Albánia 6-0 (4-0)

Gólszerzők: Csiszár (10′, 43′, 81′), Kaján (11′), Turányi (18′), Zeller (88′)


Kép: M4Sport


Utolsó mérkőzését Albánia ellen vívta Magyarország válogatottja a Női Nemzetek Ligája B-divíziójának 6. mérkőzésén. A magyarok már a 11. percben eldöntötték a mérkőzés végkimenetelét amikor is már 2-0 volt az előnyük. Az előny birtokában dominálva futballoztak, és szép akciókat vezetve megnyerték a sorsdöntő találkozót Albánia válogatottja ellen. Kijelenthető, hogy teljes mértékben lefociztuk Albánia nemzeti csapatát, amely így jövőre a C-ligában folytathatja, míg Margret Kratz együttese az első vonalba való feljutásért küzdhet majd 2024-ben. Az ellenfelet jövő év februárjában sorsolják.

Margret Kratz a mérkőzés után már megkönnyebbülten, mosollyal az arcán nyilatkozott:Fantasztikus volt a hangulat a csapatban az elmúlt napokban, nagyon készültünk a mérkőzésre, és éreztük, hogy jó meccs kerekedhet ki ebből az összecsapásból. Amikor pedig 11 perc után már 2-0-ra vezetünk, nem volt kérdés, hogy valóban jó mérkőzést játszunk. A második helyen zártunk, ezért a rájátszásban már az elit csapataiból fogunk ellenfelet kapni, ami úgy gondolom, példa nélküli teljesítmény a magyar női labdarúgásban. Ha pedig sikerülne győztesként kijönni abból a párharcból, akkor valóban az elit tagjai közé kerülnénk.mlsz.hu

Kép: MLSZ