Három góllal múlta felül az ETO FC Győr a Haladás Viktoriát

ETO FC Győr – Haladás Viktória 4-1 (1-0)
Győr, ETO Stadion. V.: Holczbauer (Blum, Keszthelyi).

ETO FC Győr: Borok – Zágonyi (Süle 46’), Kovács L., Horváthová (Szabová 69’), Öreg, Ladhani, Sali, Savanya, McCarthy, Vachter, White (Petrovics 63’, Nagy Sz. 82’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Kránicz (Nagy D. 62’), Kis A. (Vesztergom 76’), Szil (Csizmadia 37’), Urbán, Kovács V., Pintér, Vladulescu, Csáki, Németh A., Németh M. Vezetőedző: Markó Edina

Gsz.: Ladhani (45’), White (52’), Vachter (73’), Kovács L. (88’) ill. Urbán (85’).


A több játékost is nélkülöző hazai együttes az első perctől kezdve uralta a játékot. Több helyzetük is adódott a győrieknek – az első tíz percben White és Vachter is hagyott ki egy-egy helyzetet, majd Ladhani találta telibe a kapufát ziccerben, és a mezőnyfölény ellenére később már a helyzetek kialakítása is nehezebben ment. A félidő végén viszont, egy sokpasszos támadást követően, Ladhani elé került a labda, aki a védők között, tíz méterről a kapuba lőtt, 1-0.

A fordulás után tovább növelték előnyüket a hazaiak. Előbb, egy szögletet követően Vachter csúsztatott a hosszú sarok felé, ahol az érkező White lőtt a léc alá, 2-0, majd a 73. percben McCarthy húzott el a jobb szélen, és beadását Vachter lőtte közelről a kapuba, 3-0. A 80. percben az egyik győri játékos, komolyabban is megsérült Petrovics ugyanis egy felugrást követően rosszul ért a talajra és súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A 85. percben viszont a Viktoria értékesített egy helyzetet Urbán távoli lövésével, 3-1. A 88. percben a hazaiak ismét magukra találtak, és Kovács L. egy 25 méteres szabadrúgásból szerzett bombagólt, kialakítva a 4-1-es végeredményt.

Dörnyei Balázs, vezetőedző a mérkőzést követően a következőképpen értékelt: – „Ma nem brillíroztunk, de értékes három pontot szereztünk. Bízunk benne, hogy Petrovics Petra megúszta súlyos sérülés nélkül, de mindenképp gyors felépülést kívánunk neki!