Jurina duplázott, az MTK fordított Újpesten: VIDEÓ

Fővárosi rangadóval zárult az NBI 29. fordulója, ahol az Újpest az MTK-t látta vendégül.

A hazaiak a 10. percben közel jártak a vezetés megszerzéséhez: egy röviden hátratett labdára Ambrose csapott le, de Demjén bravúrral védett, majd Kiss Tamás ismétlését is kifogta.

A 20. percben viszont már nem maradt érintetlen a hálója: Csoboth nagy lendülettel indult befelé balról, majd nagy erővel az MTK kapujába bombázta a lilák vezetőgólját. (1-0).

A 36. percben a korábbi Újpest-védő, Nemanja Antonov lőtt éles szögből oldalhálót, a 38. percben pedig a túloldalon Csoboth kiugratásából Ljujic emelte el ziccerben Demjén és a kapu mellett is a labdát.

kép: Újpest FC

A második félidőben már nagyobb örömük lehetett az MTK-szurkolóknak: az 55. percben Horváth Artúr lövését hárította Banai, majd az 59. percben Németh Krisztián gólt is fejelt, ám kezezés miatt a VAR visszavonta a találatot. A 76. percben Tamás indult meg befelé, majd a bombája elsuhant a kapu mellett.

Az MTK játékosai a 78. percben sem vesztették hitüket a hátrány ellenére: Németh Krisztián hagyta ott Jurinának a labdát, az újpesti védők és Banai sem tudta elvenni tőle a labdát, a bosnyák támadó pedig belőtte az egyenlítést jelentő gólt.

kép: MTK Budapest

Jurina utoljára pont az Újpest ellen volt eredményes, akkor februárban talált be az MTK-ban debütáló meccsén.

Az újpestiek hátul óriási hibát követtek el a 82. percben, Keita ajándékba adta Stiebernek a labdát, aki kapásból fölé vágta a ziccert.

A 96. percben Ljujic lőtt messziről, de Demjén védett, majd a 97. percben jött a dráma: Bognár szabadrúgását csúsztatták meg Kocsisnak, aki beívelte a labdát, amire jött Jurina és befejelte az MTK győztes gólját.

kép: MTK Budapest

A kék-fehérek ezzel mindháromszor legyőzték a szezonban az Újpestet és 5. helyen állnak a bajnokságban, míg az Újpest formája egyre rosszabb.

Újpest 1-2 MTK (Csoboth 20′, ill.: Jurina 78′, 90+7′)

Újpest FC: Banai – Huszti, Keita, Kobouri, Geiger (Varga, 68.) – Ljujic, Radosevic (Tamás, 68.), Tajti (Mack, 77.) – Kiss (Mörschel, 68.), Ambrose, Csoboth (Sasere, 84.)

Vezetőedző: Mészöly Géza

MTK Budapest: Demjén – Hej (Kovács Mátyás, 64.), Kádár, Kocsis – Varju, Kosznovszky (Stieber, 77.), Kata, Horváth Artúr (Jurina, 64.), Antonov (Kovács Patrik, 77.) – Németh (Végh, 80.), Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

Nézőszám: 3276