Egyenlített a Fradi Győrben, vasárnap jön a bajnoki döntő harmadik mérkőzése

Mint ismert a Simple Női Liga alapszakaszának végeztével az első két helyezett csapat bajnoki döntőt vív egymással, mely 2 nyert mérkőzésig tart. Az első felvonást a fővárosban a győriek nyerték, egy bravúros 1-0-s sikerrel, a második találkozón a mai napon viszont a ferencvárosiak győzedelmeskedtek az ETO Parkban, szintén 1 gólos győzelemmel, így a harmadik összecsapásra maradt a döntés, melyet szombaton rendeznek Budapesten.

Kép: ETO FC


ETO FC Győr – FTC-Telekom 0-1 (0-0)
Győr, ETO Stadion 890 néző. V.: Drabon (Molnár I., Frank).

ETO FC Győr: Borok – Zágonyi, Kovács L., Nagy F., Öreg, Süle (Vida 75’), Savanya (Horváthová 75’), McCarthy (Sali 61’), Vachter, Ladhani, Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

FTC: Kostic – Túróczy (Czellér 70’), Gődér, Demeter (Bozsik 59’), Diószegi (Gégény 94’), Fenyvesi, Ott, Nagy V., Edwards, Stanovic, Kubassova. Vezetőedző: Albert Flórián.

Gsz.: Nagy V. (47’).


Közel 1000 néző előtt egy igencsak parázs hangulatú mérkőzést játszott egymással a bajnokság két favoritja az ETO, és a Fradi. Az alapszakasz végén nem is lehetett kérdés, hogy e két együttes fogja vívni a bajnoki döntőt, zsinórban már harmadik alkalommal a Simple Női Ligában. A finálé első találkozóján győri siker született, így a lélektani fölény, és a hazai pálya Dörnyei Balázsék malmára hajtotta a vizet.

A második mérkőzésen el is dőlhetett volna a párharc, egy esetleges győri győzelemmel ez azonban nem történt meg. Bár az első félidőben több nagy ziccert is kialakított a fehér mezben játszó ETO csapata, nem jött össze a gólszerzés. 0-0-val vonultak pihenőre, de a mutatott teljesítményt látva, a hazaiaknak állt a zászló. Az eddig nem sokat veszélyeztető Fradi azonban a második játékrész legelején előnybe került, s ezt meg is tartotta a fővárosi alakulat, mivel a fordulást követően már nem volt jelentős a győri fölény, sőt, a játék képe már inkább kiegyenlített volt.

Kép: FTC


Sikerével tehát egyenlített a két nyert összecsapásig tartó párharcban a Fradi, így a harmadik mérkőzésen születik döntés a bajnoki cím sorsáról. A találkozót vasárnap 20 órától rendezik a Groupama Arénában, amely mérkőzést az M4Sport természetesen élőben közvetíti.

A mérkőzés összefoglalója, és az edzői értékelések az M4sport oldalán tekinthetők meg.