VB-győztes spanyol középpályás üzent a nehéz helyzetben lévő Haladásnak

Továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a Merkantil Bank Liga NB2-ben 13. helyen álló Szombathelyi Haladás jövője, mivel a szombathelyiek komoly adóssággal küzdenek, ami miatt az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága kétszer is elutasította a klub másodosztályú licenckérelmét, ráadásul Szántó Erzsébet ügyvezető és Aleksandar Jovic vezetőedző is lemondott a pozíciójáról, valamint négy futballista is távozott már a szombathelyi klubtól.

fotó: Szombathelyi Haladás

Nem olyan régen egy Facebook-posztot tett ki a Futballárium nevű étterem, amelyen egy Haladás mezzel pózol az FC Barcelona és a spanyol válogatott korábbi klasszis középpályása, Andrés Iniesta.

Beke Erika és Büki Péter, a Futballárium tulajdonosai köztudottan remek kapcsolatot ápolnak a 40 éves középpályással és az FC Barcelonával is, ráadásul ez a jó viszony elég régóta megvan a felek között. Érdekesség az étteremmel kapcsolatban, hogy mindenki számára elérhető náluk Iniesta kedvenc bora is.

,,Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került a kedvenc csapatod, remélem minden megoldódik. Figyelni fogom az eseményeket! Veletek vagyok, hajrá, Szombathely, hajrá, Haladás!”mondta Andrés Iniesta.

Gondolom nem sok mindenkinek kell bemutatni a korábbi klasszis középpályást, aki karrierje nagy részét a Barcelonában töltötte, akikkel 9x lett spanyol bajnok, 6x Spanyol Kupa-győztes, 7x Spanyol Szuperkupa-győztes, 4x Bajnokok Ligája-győztes, valamint 3x volt Európai Szuperkupa és FIFA Klubvilágbajnokság-győztes.

fotó: Sky Sports

A spanyol válogatottal 2008-ban és 2012-ben Európa-Bajnok lett, míg 2010-ben győztes gólt szerzett a Hollandia elleni VB-döntőben, amellyel Spanyolország elhódította története első világbajnoki trófeáját.

fotó: Getty Images

Andrés Iniesta azóta már megfordult a japán Vissel Kobe csapatában is, míg a jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben futballozik, méghozzá az Emirates Clubnál.

Ami a Haladást illeti, a legutóbbi bajnoki fordulóban hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedtek az Ajkától, amely miatt visszacsúsztak a 13. helyre, de az biztossá vált, hogy a pályán kiharcolták a bennmaradást a futballisták. A szombathelyiek az utolsó fordulóban Gyirmóton fognak pályára lépni, ám azt egyelőre továbbra sem tudjuk, hogy jövőre másodosztályú klub lesz-e a Haladás.

fotó: Szombathelyi Haladás