A hatodik helyről várja a Simple Liga folytatását a Haladás-Viktoria női csapata

A Haladás-Viktoria keretében két változás történt a télen: Varga Barbara és Szalay Júlia egyetemi tanulmányaik miatt abbahagyták a labdarúgást, míg új játékos nem érkezett a csapathoz. Markó Edina vezetőedző a fiatalokra is épít, így több olyan játékos is a keret tagja, aki az Illés Akadémiáról került ki.

– A legnagyobb erősítés, hogy sérült játékosaink fokozatosan visszatérnek, így Kránicz Viktória, Csejtei Emília és Feketevízi Tímea is hamarosan bevethető és lassan Kiss-Lantos Hanna is csatlakozik hozzánk – de ő bajnokin csak a szezon vége felé futballozhat – nyilatkozta Markó Edina. – A felkészülési mérkőzéseink nem változtak az elmúlt évekhez képest: osztrák első és másodosztályú együttesekkel játszottunk. Azért hasznos külföldi gárdák ellen meccselni, mert gyorsaságban, döntésben, sebességben, játékintenzitásban egy-egy ilyen találkozón is sokat lehet fejlődni. Napi két edzéssel készültünk a télen, a délelőtti konditermi vagy egyéni edzés után délután labdás tréninget tartottunk. Az első három felkészülési meccsünk a terhelésről szólt, csakúgy, mint az MLSZ szigetszentmiklósi teremtornája. Emellett forgattuk, próbálgattuk a játékosokat más posztokon is. Az utolsó időszakban viszont már a csapatépítésen, a taktikai elemek csiszolásán volt és van a hangsúly – az eltervezett munkát elvégeztük. Az Austria Wien ellen pedig egy jó meccsel zártuk a felkészülési mérkőzések sorát. Sérülések nem is annyira, viszont betegségek nehezítették a felkészülésünket, vírusos megbetegedés miatt volt, hogy szinte a fél csapat kidőlt és a szakmai stáb egy része is lebetegedett. De mostanra már kiegyenesedtünk.

A csapat céljait illetően Markó Edina úgy fogalmazott, hogy legalább egy helyet szeretnének előrelépni a tabellán. Azonban négy U19-es és két felnőttválogatott játékosuk csak csütörtökön csatlakozik a többiekhez, úgyhogy egy közös edzés után már játszaniuk is kell a Budaörs ellen.