A győri lányoké lett a kupa – ETO FC Győr-MTK Budapest 1-1 (1-1) – tizenegyesekkel 5-3

Fotó: ETO FC hivatalos oldala

Simple Női Kupa, Döntő
ETO FC Győr-MTK Budapest 1-1 (1-1) – tizenegyesekkel 5-3

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Molnár Réka (Vad, Dr. Gavalla-Kulcsár, Sipos)

Gólszerző: Süle (9.), illetve Barkóczi (31.)

Sárga lap: Süle (36.), Szabová (87.), Nagy (88.)

ETO FC Győr: Borók – Öreg, Kovács, Ladhani (Nagy 83.), Horváthová – Zágonyi (Szabová 78.), Savanya, Süle (Kocsán 83.) – Vachter, White (Sali 49.), McCarthy.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Budapest: Erős – Bokor, Palama, Vajda – Mészáros (Tenyei-Tóth 72.), Farádi-Szabó, Barkóczi, Voila (Murár 89.), Pataki (Legendás 72.) – Csuhai, Dubuc (Siklér 72.).

Vezetőedző: Makrai László

A győriek kiélezett, küzdelmes mérkőzésen győzték le az MTK Budapest együttesét a Simple Női Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, majd a tizenegyespárbajban 3-2-re diadalmaskodott a zöld-fehér együttes.

A címvédő ETO kezdte jobban a mérkőzést, és már a 8. percben megszerezte a vezetést, egy bal oldali szabadrúgás után a visszafejelt labdát Süle Dóra lőtte közelről a hálóba (1-0). Az első húsz percben a győriek egyértelmű fölényben játszottak, a félidő második felére azonban feljöttek a kék-fehérek, és a szünet előtt megszerezték az egyenlítő találatot: egy remek kiugratást követően Barkóczi Bernadett lőtt a hálóba (1-1).

A fordulás után gyorsan visszavehette volna az előnyt az ETO, de Vachter Fanni büntetőjét kivédte Erős Evelin. A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, a győriek voltak valamivel kezdeményezőbbek, de a győztes gólt nem tudták megszerezni.

A rendes játékidő letelte után jöttek a tizenegyesek, amelyeket a győriek rúgtak pontosabban, és 3-2-re megnyerték a párbajt.

Érdekesség, hogy Dörnyei Balázs, a győriek szakvezetője kilencedik alkalommal nyerte meg aktuális csapatával a kupát, és harmadszor az ETO edzőjeként.

Dörnyei Balázs: – Ugyan nőkről beszélünk, de ez ma férfi munka volt a csapat részéről. Megmutatták a játékosok, hogy nem csak jó játékkal lehet győzni, hanem úgy is, ha szenvednek. Azt gondolom, hogy ma csapatként nagyot alkottak a lányok, megtapasztaltuk, hogy büntetőkkel hogyan lehet kupadöntőt, vagy bármilyen mérkőzést megnyerni. Nem biztos, hogy ez a tapasztalat nem fog jól jönni a jövőben. Véleményem szerint az egész város és a klub büszke lehet a játékosokra, minden tiszteletet megérdemelnek!

Forrás: https://noifutball.mlsz.hu/ https://www.mtkhungaria.hu/ https://www.eto.hu/