Amerikai védő igazolt a ferencvárosi lányokhoz

Folytatódik a Fradi női labdarúgócsapatának keret kialakítása. Több távozó, illetve érkező bejelentése után ezúttal újabb igazolásra került sor az FTC-Telekomnál, miután a Ferencvárosban folytatja pályafutását a 24 éves védő, Chaylyn Hubbard.

Chaylyn 2000. január 10-én született a Texas állambeli Spring városában. Ötéves korában ismerkedett meg a sportággal, majd komolyabb sikereit az amerikai TCU egyetemén érte el, ahol a női labdarúgócsapat legjobbjai közé tartozott.

A 24 éves játékos 2018 és 2022 között az egyetemi bajnokságban háromszor a legjobb 16, valamint egyszer a legjobb 8 közé jutott, ezenkívül három konferencia bajnokság megnyerésének is részese volt. Sőt, a „Hét védője” címet is kiérdemelte egyéni teljesítménye alapján.

Egyetemi évei alatt szinte minden bajnoki mérkőzésen pályára lépett, utolsó szezonjában 24-ből 24 találkozón szerepelt kezdőként. Ezt követően fedezte fel őt a Portland Thorns, majd 2023 júliusában az izlandi HK Kopavogur csapatába igazolt, ahol hét meccsen három gólt szerzett. Chaylyn Hubbard általában a széleken játszik, ám rendkívül sokoldalú, és sok poszton bevethető játékos.