Komoly pofont kapott a főpróbán a Gyirmót

A Gyirmót FC Győr az osztrák másodosztályú Lafnitzot fogadta az Alcufer Stadionban, ám súlyos vereségbe szaladtak bele a győriek, ahol már az első félidőben 5-0-s előnyben volt a vendégcsapat.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Hudák, Csörgő, Jova B. (Lányi B. 33) – Kovács M. (Hajdú 78), Kovács D. – Kicsun (Molnár J. 70), Takács R.(Szőke 70), Medgyes – Adamcsek (Erdei 70) Vezetőedző: Tamási Zsolt

A gyirmótiak összefoglalója:

Meglepték csapatunkat a vendégek, ugyanis már a hetedik percben megszerezték a vezetést, amikor egy jobb oldali támadás végén a bal a középen felzárkózó Vicenovic lőtt a kapu jobb oldalába, majd rövid idő elteltével Mahmic emelésénél a felső léc volt segítségünkre. Az első negyedóra végén ismét a Lafnitz játékosai örülhettek, amikor Leipold használta ki közelről az elmélázó védőink felkínálta lehetőséget. A szépítés érdekében próbált feljebb zárkózni a Gyirmót, de félórai játék után mégis a vendégek növelték előnyüket, ugyanis Leipold jobb oldali beadása után Mahmic helyezett a kapu közepébe. Ezt a párosítást kettő perc elteltével megismételték, amikor előbbi ívelése után Mahmic kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. Az első hazai helyzet bő félórai játék után adódott, de Kicsun lövésénél a védők mentettek. A játékrész záró pillanataiban ismét rövidzárlat volt a hazai védelemben, amit Leipold használt ki, amikor a tizenhatos körívétől kapásból lőtt a léc alá. A második játékrészben kiegyenlítettebbé vált a játék, aminek eredményeként Kicsun meg is szerezte a Gyirmót szépítő gólját.

Gyirmót FC Győr 1-5 Lafnitz (Kicsun, ill.: Vicenovic, Mahmic 3x, Leipold)

kép: Gyirmót FC Győr