Utánpótlás válogatott védőt igazolt a Sényő-Carnifex FC

A Sényő-Carnifex FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy nála folytatja pályafutását Vámos Gergő. A 20 éves utánpótlás válogatott védő a Nyíregyháza Spartacus FC-ből érkezett Sényőre és a 19-es mezszámban fog játszani. A sényőieknek ez volt a hetedik nyári igazolásuk.

Vámos Gergő nálunk folytatja! – sényő-carnifex fc

fotó: http://senyofc.hu

Vámos Gergő Nyíregyházán született és itt is kezdett el futballozni a Nyíregyházi Sportcentrumban, majd nem sokkal később felfigyelt rá Nyíregyháza Spartacus FC és végül a csapat akadémiájára került és lépegetett felfelé a korosztályos létrákon.

fotó: http://nyiregyhazaspartacusfc.hu

A 2019/2020-as szezon óta a második csapat játékosa és a Megyei III. osztálytól egészen a Megyei I. osztályig menetelt és fejlődött. A Megyei I. osztály 2021/2022-es szezonjában bajnok lett a csapattal, de az osztályváltás nem jött össze, miután a Majos ellen elbukták az osztályozót.

TEOL - Nyíregyházán lépett egyet az NB III. felé a Majosi SE

fotó: http://nyiregyhazaspartacusfc.hu

A fiatal játékos 2017-ben kapott először meghívót a korosztályos magyar válogatottba, ahol az U15-ös csapat kiválasztóján vett rész és sikerült bekerülnie a válogatottba. Azóta még szereplhetett több alkalommal is az U15-ös, az U16-os és az U17-es csapatban is.

MLSZ válogatottak - Győztes főpróbát tartott az U17-es válogatott

fotó: http://mlsz.hu

A fiatal védő már bemutatkozhatott az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő együttesben a Berkenye elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésen, ahol csereként beállva gólt tudott szerezni a 11-2-re végződő mérkőzésen. Vasárnap 17:30-as kezdéssel az FC Hatvan elleni mérkőzésen akár bemutatkozhat harmadosztályban.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=tTPzmPBZFvM

Érkezett: Ur László (KOLORCITY Kazincbarcika SC), Szokol Zsolt (Nyíregyháza Spartacus FC), Szopkó Vince (Nyíregyháza Spartacus FC), Szondi Levente (kölcsönbe, Nyíregyháza Spartacus FC), Krizsanovszki Ádám (Ibrány SE), Sárosi Norbert (DVSC), Vámos Gergő (Nyíregyháza Spartacus FC)

Távozott: Bodó Gábor (Mátészalkai MTK), Toldi András (Mátészalkai MTK) és Fenyőfalvi Dávid (Mátészalkai MTK), Nagy Dominik (Tiszafüredi VSE), Gagyi Sándor (A Studió Futsal Nyíregyháza), Sógor Csaba (Kemecse SE), Sztankó Dávid (Putnok FC), Jócsák Dávid (Mátészalkai MTK)