Német Szuperkupa győztes lett az RB Leipzig – Willi Orbán az új csapatkapitány

3-0 arányban győzte le a Bayern München csapatát az RB Leipzig a Német Szuperkupa döntőjében, így a lipcseiek hódították el a trófeát, amelyet a csapat újdonsült csapatkapitánya és a magyar válogatott védője, Willi Orbán emelhetett a magasba.

Olmo ellopta a show-t Kane-től, a Bayern hármat kapott a Szuperkupa-meccsen  - Sportal.hu

fotó: http://sportal.hu

A Német Szuperkupa döntőjét a tavalyi szezon német bajnoka, a Bayern München és a tavalyi szezon Német Kupa-győztese, az RB Leipzig játszotta a müncheni Allianz Arénában.

Szokodi Academy Media | Szeged

A találkozó előtt nem sokkal kiderült, hogy új csapatkapitánya lesz az együttesnek, hiszen Gulácsi Péter karjáról Willi Orbánhoz került át a karszalag. A 30 éves védő évek óta meghatározó tagja a Bundesligában szereplő együttesnek és 2018 óta a magyar válogatottnak is.

Nem magyar vagy lengyel, inkább német válogatott lenne Orban

fotó: http://origo.hu

Willi Orbán számára nem lesz szokatlan kiegészítő a karszalag, amelyet Gulácsi Péter tavaly októberi térdsérülése óta amúgy is ő viselt, a különbség mindössze annyi, hogy a mostani voksolás után immáron elsőszámú csapatkapitányként illeti őt meg.

RB Leipzig's Peter Gulacsi and Willi Orban Hungary for success at Euro 2020  | Bundesliga

fotó: https://www.bundesliga.com/

A kapitányváltás egyáltalán nem meglepő, Gulácsi Péter ugyanis még csak jövő héten kezd el együtt edzeni a csapattal, nem tudni, mikor állhat tétmeccsen újra a lipcsei csapat kapujában.

A félidőben már 2-0-ra vezetett a lipcsei csapat a spanyol Dani Olmó duplájával. A támadó előbb a 3. percben, egy lecsorgó labdát az ötös bal sarka elől passzolt a bal alsóba, majd a játékrész hajrájában egy pazar lefordulás után, a kapus lába között lőtt a rövid alsóba.

Német Szuperkupa-döntő: A Lipcse nem kegyelmezett, Orbánék simán elintézték  a Bayernt a fináléban - videó - Csakfoci.hu

fotó: http://rbleipzig.de

A fordulás után pályára lépett az angol válogatott támadó Harry Kane, akit pénteken jelentett be a német rekordbajnok Bayern München, de ő sem tudott segíteni a csapaton. Olmo büntetőből megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját, ezzel pedig a Lipcse elhódította a Szuperkupát.

Dani Olmo: Who is RB Leipzig's Supercup hat-trick hero? | Bundesliga

Nem Kane-ről, Dani Olmóról szólt a német Szuperkupa: a Leipzig kiütötte a  Bayern Münchent | M4 Sport

fotók: http://bundesliga.de