Szűcs Dávid személyében hórihorgas belső védőt igazolt a Cigánd

Az NB3 Észak-Keleti csoportjában 2. helyén végző Cigánd SE a hivatalos oldalán tudatta, hogy leigazolták a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban szereplő Nyírbátori LSE fiatal védőjét, Szűcs Dávidot.

fotó: Cigánd SE

Szűcs Dávid még a Nyíregyháza Spartacus FC utánpótlásában pallérozódott, majd tavaly nyáron döntött először a váltás mellett, és úgy igazolt az NB3-as Putnok FC csapatához, ahol kétszer lépett pályára csereként, majd néhány héttel később megszerezte őt a megyei I. osztályú Nyírbátor együttese, ahol szinte azonnal alapember lett. 27 bajnokin 6 gólt szerzett, amely eléggé szép teljesítménynek számít egy belső védőtől.

A 20 éves, 195 centiméter magas, ballábas hátvéd a pályán remekül használja ki a fizikai adottságait, erős a párharcokban, remek a fejpárbajokban, ráadásul a labdával való játéka is kiemelkedő, valamint a fiatal kora ellenére érett gondolkodással rendelkezik.

fotó: Putnok FC

Szűcs Dávid első cigándi interjújában elmondta, hogy már nagyon várja az új kihívásokat.

„Nagyon örültem a cigándi megkeresésnek! Édesapám révén van is kötödésem a városhoz, aki egész gyerekkorát Cigándon töltötte, itt nőtt fel. Posztomat tekintve a középhátvéd pozicíóban érzem a legjobban magam, de a balhátvéd se áll messze tőlem. Nagyon várom a kezdést és a következő szezont, minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy segítsem a csapatot, és elérjük a közös célokat.”

A felkészülést június 17-én kezdi meg a Cigánd SE az NB3-as bajnoki rajtra.