Révbe ért a felkészülés, Újpesten és Szombathelyen is voltak meccsek: keddi válogatott összefoglaló

Kedden véget értek az európai felkészülési mérkőzések, az afrikai valamint az ázsiai vb-selejtezők is, ahol jelenlegi és korábbi NBI-es légiósok is pályára léptek hazájuk válogatottjában. A nemzeti csapatok egy része már a kontinenstornákra fókuszál, hiszen pénteken kezdődik az Európa-bajnokság, majd a Copa America és Óceániában is kontinensviadalra kerül sor.

Újpesten fogadta Fehéroroszország Izrael válogatottját. A meccsen mindkét csapatban egy NBI-es középpályás is érdekelt volt, a fehéroroszoszoknál Vladyslav Klimovich (DVTK), az izraelieknél Mohammad Abu Fani (Ferencváros), utóbbi azonban végül pihenőt kapott, így nem játszott a meccsen, Klimovich azonban kezdő volt. Izrael felállt a debreceni 0-3-ból és 4-0-ra kiütötte a fehéroroszokat a Megyeri Úton.

Rövid idő alatt a harmadik felkészülési meccset rendezték Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban, ahol Azerbajdzsán Kazahsztánnal mérte össze erejét és egy fordulatos meccsen végül 3-2-re az azeriek nyertek.

A korábban a Honvédban is megfordult Artur Craciun Ciprus után Ukrajna ellen is kezdő volt a moldáv válogatottban. Moldova a Sergei Rebrov vezette Ukrajna ellen 4-0-s vereséget szenvedett. A Ferencváros korábbi szélsője, Oleksandr Zubkov a 68. percben állt be.

Észtország válogatottja büntetőkkel 1-1-es rendes játékidő után legyőzte a házigazda Litvániát a Balti Kupa döntőjében. A DVTK korábbi védője, Artur Pikk csereként állt be, az Újpesten is megforduló Maarten Kuusk csak a kispadon foglalt helyet.

Az Eb-re készülő válogatottak keddi felkészülési mérkőzései:

Portugália 3-0 Írország

Moldova 0-4 Ukrajna

Az afrikai vb-selejtezőkön a Comore-szigeteki válogatott a Mezőkövesd volt védőjével, Younn Zaharyval a kezdőben 2-0-s győzelmet aratott Csádban. Mali 0-0-t játszott Madagaszkárral, a Ferencváros szélsője, Adama Traoré azonban nem került be a meccskeretbe.

A korábban a Ferencvárosban és a Soroksárban is megfordult, jelenleg a DAC-ban szereplő Ammar Ramadan csereként állt be a szír válogatott Japán elleni vb-selejtezőjén, ahol beleszaladtak a késbe, hiszen 5-0-s vereséget szenvedtek.

A mongol válogatottban a Komárom jelenlegi, korábban Csákváron is futballozó Ganbold Ganbayar tűnt fel kezdőként. A mongolok 2-1-re verték Kambodzsát.