Szolnokon nyert és bajnok lett a Békéscsaba

Két szebb napokat is megélt együttes találkozott egymással a Tiszaligeti Stadionban. A Szolnok a 2010-11-es, míg a Békéscsaba a 2015-16-os idényben még az NBI-ben szerepelt, azonban 2022 tavaszán a Szolnok, rá egy évre a Békéscsaba esett ki a harmadosztályba.

A Dél-Keleti csoport 27. fordulójában egymással találkoztak, méghozzá már úgy, hogy a Békéscsaba biztosan bajnokként lépett pályára az ESMTK délelőtti szegedi vereségének köszönhetően.

A 39. percben egy jobb oldali beadásra remekül érkezett Pintér Norbert, aki befejelte a Békéscsaba vezető találatát. A tavasszal jobb formát mutató szolnokiak nem hagyták magukat és a 64. percben Pelles Patrik fejesével egalizált a vendéglátó. A 79. percben szerezte vissza a vezetést a Békéscsaba: Hulicsár Máté lódult meg, majd 18 méterről bevette a szolnoki kaput. A 82. percben Sitku kiállításával emberelőnybe került a Békéscsaba, amelyet a 90+3. percben büntetett Zádori, így 3-1-re nyert a Békéscsaba.

A Békéscsaba lett az első NBIII-as bajnok a 4 közül és június 2-án, valamint június 9-én osztályozón vívhatja ki egy szintén NBIII-as bajnok ellen a feljutást az NBII-be.

kép: SZOLJON

A mérkőzés góljait itt lehet megtekinteni

Szolnok 1-3 Békéscsaba (Pelles 64', ill.: Pintér 39', Hulicsár 79', Zádori 90+3')