Otthonában végezte ki a Füzesgyarmatot a Cegléd együttese – Füzesgyarmati SK – Ceglédi VSE 1-5 (0-4)

Kiesési rangadót rendeztek az NB3 Dél-Keleti csoportjának 26. fordulójában, hiszen a 15. helyen álló Füzesgyarmat fogadta az utolsó helyezett Ceglédet. A gyarmatiaknak nagyon kellett volna a három pont a bennmaradáshoz, míg a sereghajtó ceglédiek próbálták megmenteni a becsületüket.

fotó: Keleten

A Cegléd nagyon bekezdett a találkozó elején, és sikerült is előnybe kerülniük: a 6. percben László Tamás húzott balról a 16-oson belülre, majd jobbal kilőtte a jobb alsót. (0-1) Három perccel később már kettővel ment a Cegléd: egy jobbról érkező szögletet Elek Ádám fejelt nagyszerű mozdulattal a gyarmati kapuba. (0-2)

A hazai játékosok önbizalma nagyon mélyre került a második bekapott gól után, és látszódott rajtuk a tanácstalanság is.

A 17. percben már hárommal mentek a vendégek: Oldal Tibor szabadrúgását még védeni tudta Fildan, ám a kipattanóra Elek Ádám érkezett, aki közelről a hálóba pofozta a labdát. Remekül használta ki a helyzeteit a Cegléd! (0-3)

A ceglédiek továbbra is mezőnyfölényben és jobban is futballoztak, míg a Füzesgyarmattól nem láthattunk nagyon támadásokat, ráadásul még helyzetet sem.

A 33. percben már 0-4-et mutatott az eredményjelző, amikor is egy hazai védelmi hibát követően László Tamás szerzett labdát, majd centerezett az ötösre érkező Simon Dominiknak, akinek közelről nem volt nehéz dolga. (0-4)

A félidő végéig nem történt nagyon semmi érdekes, így négygólos ceglédi vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

fotó: Keleten

A második félidőre egy sokkal masszívabb és stabilabb Füzesgyarmat futott ki, ráadásul támadásban is sokkal ötletesebbek és kreatívak voltak, de ekkor is túl nagy volt a hátrányuk.

A 69. percben tovább nőtt a különbség: Ledacs-Kis Balázs indult meg nagyon szépen két ember között, majd zicceben magabiztosan passzolt a bal alsóba. (0-5)

A 80. percben sikerült a szépítés a Füzesgyarmatnak: Hadnagy Bence passzolt az érkező Schmidt Ákosnak, aki remekül játszotta magát tisztára a ceglédi védők között, és jobb külsővel kilőtte a hosszú alsót. (1-5)

A találkozó végéig már nem történt semmi, így a sereghajtó Cegléd nagy meglepetésre kiütötte idegenben a Füzesgyarmatot.

forrás: Sportklub


NB3 Dél-Keleti csoport 26. forduló

Füzesgyarmati SK - Ceglédi VSE 1-5 (0-4)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, 140 néző

Vezette: Bálint Dániel (Aczél Tibor, Szabó Richárd)

Füzesgyarmat: Fildan – Béres (Soós, 46.), Hadnagy, Mező, Pinte – Bódis (Dlehány, 72.), Schmidt – Achim S., Kis Sz., Jónyer (Szakács, 72.) – Szabó B. (Csáki, 46.)

Vezetőedző: Szabados Tamás


Cegléd: Klement – Kluchta (Olgyay, 76.), Szalai, Elek, Légrádi (Ledacs-Kiss Be., 64.) – Ledacs-Kis Ba. (Tóth R., 83.), Csóri, Simon (Takács, 46.), Ványi – László (Nagy Á., 83.)

Vezetőedző: Ványi Zsolt

Gólszerzők: Schmidt (80. perc), illetve László (6. perc), Elek (9. perc és 17. perc), Simon (32. perc), Ledacs-Kiss (69. perc)


Ezzel a vereséggel a Füzesgyarmat esélyei tovább romlottak, már ami a bennmaradást illeti, míg a Cegléd ezzel a győzelemmel matematikailag még nem esett ki az NB3-ból.