Nemzetközi meccset nyert a Kaposvár

A Somogy megyei megyeszékhely csapata Horvátországba, Drnje településre utazott, hogy meccseljen az NK Koprivnica csapatával.

A Rákóczi a horvát-magyar határt átszelve utazott, hogy lejátssza nyolcadik, azaz utolsó előtti felkészülési mérkőzését.

A mérkőzést nyerő zöld-fehérek nem kiemelkedő őszt követően erős tavaszra számíthatnak, legalábbis a felkészülés erre utal. Sem a kiesés, sem a feljutás nem valószínű számukra, de a következő szezonban valószínűleg megcélozzák a második vonalat.

A mai mérkőzésén 3-0-ra, fölényesen győzött a Kaposvári Rákóczi.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler 72′) – Heil (Czimmermann 60′), Gál M. (Bíró D. 60′), Harsányi – Ekker (Rituper 53′), Horváth B., A. Mazzonetto, Szederkényi (Ötvös 60′), Pusztai – Hampuk (N. Mazzonetto 60′) , Babinszky (Mayer M. 60′). Vezetőedző: Székely Tibor

NK Koprivnica: Redzic (Vidanovic 70′) – Ganzukic, Mikor, Delic (Knezevic 70′), Sokec (Cani 70′) – Vrbicic (Ruzic 59′), Medurecan, Ratkovic, Balavac (Petras 70′) – Jambrisic, Radn. Vezetőedző: Bojan Tucakovic.

Somogyi támadás / kép: Hivatalos Kaposvári Rákóczi FC Facebook oldal

A találkozó elejétől kezdve próbáltak a vendégek nyomást gyakorolni a hazaiakra, bátran, gyorsan építették a támadásokat, azonban a pálya egyenetlensége miatt néhol hiba csúszott a játékba, de ennek ellenére is látványosan futballozott a Kaposvár. Ennek meglett az eredménye, ugyanis a félidő derekán Babinszky Bence passzát követően Hampuk Ádám tizenhat méterről lőtt a bal alsó sarokba. Majd a szünet előtt megduplázta a Rákóczi az előnyét, Alessio Mazzonetto vette észre, hogy Ekker Milán elszakadt emberétől, a lábára ívelte a labdát a jobb szélső pedig kapásból, hat méterről lőtt a kapuba. A második félidőben Horváth Balázs buktatásáért járó büntetőt Mayer Milán kíméletlenül értékesítette. Az utolsó percekig támadásban maradt az NB3-as egyesület, de további gól nem született. – összefoglaló a rakoczifc.hu összefoglalója alapján.

„Egy nagyon jó fizikai állapotban lévő csapattal találkozunk, egy gyengébb minőségű pályán. A látottaknak nagyon örülök, mert labdabirtoklásban, átmenetekben jobbak voltunk, úgy láttam a játékosaimon, hogy élvezik a futballt, a sportnak pedig ez az egyik lényege. Sok szép helyzetet dolgoztunk ki, a végjátékunk lehetett volna pontosabb, de nem vagyok elégedetlen.” – részlet Székely Tibor, a Kaposvár vezetőedzőjétől, melyet teljes terjedelmében a rakoczifc.hu oldalon olvashatnak, az oldal nevére kattintva.

Harc a labdáért / kép: Hivatalos Kaposvári Rákóczi FC Facebook oldal

A Kaposvár legközelebb a PTE-PEAC csapata ellen lép pályára felkészülési meccsen a március 3-án rajtoló NB3-as küzdelmek előtt.

Indexképen az egyik összecsapás / kép: Hivatalos Kaposvári Rákóczi FC Facebook oldal