Nem ismert kegyelmet hazai pályán a Békéscsaba – Békéscsaba 1912 Előre – Füzesgyarmati SK 8-2 (4-0)

Az NB3 Dél-Keleti csoportjának 21. fordulójában Békés vármegyei rangadót rendeztek a Békéscsabai Kórház utcai Stadionban, ahol az éllovas Békéscsaba fogadta a kiesés elől menekülő Füzesgyarmatot. A hazai környezetben játszó csabaiak szerették volna tovább folytatni a jó sorozatukat, míg a gyarmatiak meglepetésre készültek.

fotó: Békéscsaba 1912 Előre

A találkozó előtt Pásztor Józsefet, a békéscsabai klub szakmai tanácsadóját köszöntötték a 70. születésnapja alkalmából.

fotó: Békéscsaba 1912 Előre

A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően kezdődött, a Békéscsaba azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és sikerült is korán vezetés szerezniük. A 6. percben Komáromi Csongor beadását Mikló Roland juttatta látványos mozdulattal a kapuba. 1-0

A folytatásban is csabaiak akarata érvényesült, míg a vendég Füzesgyarmat egy-egy kontrával vagy szabadrúgással tudott kisebb veszélyt jelenteni. Sorban jöttek a hazai lehetőségek, előbb Pintér lövését blokkolták a védők, majd Komáromi ordító ziccerben csak az oldalhálót találta el.

A 19. percben tovább nőtt a csabai előny, egy remek passz után Zádori Krisztián fordult le az örzőjéről, majd a hálóba lőtt. 2-0

A második gólt után érezhetően visszább vett a tempóból a Békéscsaba, és némileg átengedte a területet a Füzesgyarmatnak, akik próbáltak helyzeteket kidolgozni.

A 32. percben Pintéri és Zádori vezetett egy formás kontratámadást, utóbbi azonban a kapusba lőtte a ziccert, így maradt a 2-0-ás állás. Öt perccel később megint csak Zádori volt a főszereplő, ezúttal egy beadással keresték a fejét a társak, de nem sokkal mellé ment a kísérlete.

A 41. percben megint csak egy szép támadás a hazaiaktól, Bora György kicselezte Zsibrita Gergőt is, de annyira kiszorított helyzetben volt a csabai játékos, hogy csak a kapufát tudta eltalálni.

A félidő végét nem úszta meg újabb kapott gól nélkül a Füzesgyarmat, előbb Zádori Krisztián volt eredményes egy lefordulást követően a 42. percben (3-0), majd a kettő perccel később egy remek passzolgatást követően Pintér Norbert állította be a félidei végeredményt. 4-0

fotó: Békéscsaba 1912 Előre

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is Csató Sándor legénysége dominált, és a 48. percben egy újabb góllal terhelték a Füzesgyarmatot. A 48. percben egy nagyon szép passzjátékot követően Tóth Mátét hozták kihagyhatatlan helyzetbe, és közelről a kapuba lőtt. 5-0

Három perccel később váratlanul szépített a Füzesgyarmat, egy kirúgást követően Farkas Márk volt könnyelmű, és eladta a labdát Szakács Szilárdnak, akinek lövését még védeni tudta Póser Dániel, de a kipattanót Szabó Bence vágta a csabai kapuba. 5-1

Az 58. percben egy eladott labdát követően Farkas, Mikló, Bora és Sármány volt az útja a játékszernek, majd utóbbi játékos Pintér Norbertnek továbbított, aki nem hibázott. 6-1

A hatodik gól után sem állt le a Békéscsaba, előbb Sármány fejelt nem olyan sokkal a kapu mellé, majd nem sokkal később Hulicsár lőtt mellé ziccerben.

Az utolsó negyedóra kezdetén megszerezte a második gólját is a Füzesgyarmat: egy bal oldali passzolgatást követően Dlehány Bence kissé kiszorított szögből passzolt a bal alsóba. (6-2) Gólra gól volt a válasz, ezúttal a jobb oldalon sikerült elmennie a csabaiaknak, Hulicsár lövését még blokkolták a védők, de Vólent Roland a kipattanót a kapuba fejelte. 7-2

A 89. percben büntetőhöz jutott a Békéscsaba egy felesleges 16-oson belüli faltot követően. A labda mögé Vólent Roland állt oda, aki nagyon higgadtan a kapu bal alsó sarkába passzolt. 8-2

fotó: Békéscsaba 1912 Előre

A hátralévő időben nem született több gól, így a Békéscsaba 8-2-re legyőzte a Füzesgyarmatot a Békés vármegyei rangadón. Összeségében elmondható, hogy megérdemelt sikert könyvelhetett el Csató Sándor együttese.


NB3 Dél-Keleti csoport, 21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Füzesgyarmati SK 8-2 (4-0)

Békéscsaba, Békéscsabai Korház utcai Stadion, 620 néző

Vezette: Dobai János (Dobos Dávid, Juhász László)

Békéscsaba: Póser – Albert, Kovács, Farkas – Komáromi (Mihály, 72.), Tóth (Hodonicki, 64.), Pintér, Bora, Mikló (Kóródi, 64.) – Sármány (Hulicsár, 64.), Zádori (Vólent, 64.)

Vezetőedző: Csató Sándor

Füzesgyarmat: Zsibrita – Jónyer, Csáki, Mező, Soós (Béres, 46.) – Achim (Juhász, 85.), Schmidt (Bódis, 74.) – Szakács (Szabó M., 67.), Kis, Dlehány (Pákozdi, 85.) – Szabó B.

Vezetőedző: Szabados Tamás

Gólszerzők: Mikló (6. perc), Zádori (19. és 42. perc), Pintér (44. és 58. perc), Tóth (48. perc), Vólent (76. és 89. perc – a másodikat 11-esből) illetve Szabó B. (51. perc), Dlehány (75. perc)


Győzelmének köszönhetően 7 pontosra növelte előnyét a tabellán a Békéscsaba az ESMTK-val szemben, akik botlottak a Martfűvel szemben, míg a Füzesgyarmat maradt a kiesést jelentő 14. helyen.