Ne csak vasárnap lehessen NB3-as meccset játszani! – Neked mi a véleményed?

Több NB3-as csapat és nagyon sok harmadosztályú játékos is megkeresett minket azzal kapcsolatban, hogy próbáljunk meg együttesen fellépni annak érdekében, hogy ne csak vasárnap lehessen NB3-as meccseket rendezni, amit szerkesztőségünk is támogat.

Indokaink:

  • A vasárnap a családé! A játékosok szeretnék legalább ezt az egy napot a szeretteikkel tölteni, illetve istentiszteleten részt venni.
  • NB1-es meccseket az utóbbi időszakban már nemcsak szombaton, hanem pénteken és vasárnap is tartanak, ezért semmi sem indokolja azt, hogy csak vasárnap lehessen NB3-as meccseket rendezni, így ez nem befolyásolná az élvonal mérkőzéseinek látogatottságát.
  • A rosszabb gazdasági helyzet miatt egyre több harmadosztályú labdarúgó kénytelen dolgozni a foci mellett, vasárnap esti idegenbeli mérkőzések esetén csak késő éjjel érkeznek haza, és emiatt eleve fáradtan kezdik a hetet munkahelyükön.
  • A „fiatalszabály” miatt minden együttes keretében van legalább négy-öt fiatal középiskolás, akiknek a vasárnapi késői hazaérések negatívan befolyásolják tanulmányi eredményüket.
  • A korábban felsoroltak miatt a szurkolók számára is problémát okoznak a vasárnapi NB3-as mérkőzések.

Szavazást indítunk az „NB3 FOCI” csoport-ban, és amennyiben kellő támogatást kapunk, úgy megkeressük beadványunkkal a Magyar Labdarúgó Szövetséget.