Készen áll az NB3-as bajnoki nyitányra a Sényő – interjú a sényői edzőpárossal és Klepács Krisztiánnal

Még az utolsó simításokat végzi a Sényő-Carnifex FC csapata, hiszen a hétvégén már tétmérkőzésen lép pályára az Imrő László és Fiumei Viktor által irányított együttes. A felkészülés bár keményen alakult, de az edzőmérkőzések nem a legjobban sikerültek az NB3-as csapat számára, viszont a játékosok készen állnak a bajnoki rajtra és már alig várják, hogy újra bizonyíthassanak a szurkolóknak.

Sényő-Carnifex FC – DEAC 1:0 – sényő-carnifex fc

fotó: https://senyofc.hu/

A pénteki gyakorlás előtt nyilatkozott oldalunknak a sényői edzőpáros, nevezetesen Imrő László és Fiumei Viktor, valamint a csapat újdonsült csapatkapitánya, Klepács Krisztián.

Imrő László és Fiumei Viktor, a Sényő-Carnifex FC edzőpárosa:

Újabb egy évig a Fiumei Viktor, Imrő László edzőpáros irányítja csapatunkat  – klubbunk elnökségének teljes támogatását élvezve. – sényő-carnifex fc

fotó: https://senyofc.hu/

-Már a hatodik NB3-as szezont kezditek meg edzőpárosként és manapság nagyon ritka, hogy ennyire megbízzanak egy edzőben/edzőpárosban. Hogyan gondoltok vissza erre a néhány évre?

,,Természetesen mi is örülünk ennek, hiszen ez egy jó visszaigazolás a vezetőség részéről, hogy jó munkát végzünk Sényőn és évről-évre elérjük a kitűzött céljainkat. Voltak szép pillanatok az elmúlt években, viszont akadt néhány nem olyan jól sikerült találkozó vagy periódus, de már a jövőbe tekintünk és azért dolgozunk továbbra is, hogy a csapat sikeresen szerepeljen.”

-Hogyan értékelnétek a nyári felkészülést?

,,Eléggé vegyesek az érzelmeink a felkészülésünkről. Az eleje nagyon bíztatóan indult és minden rendben volt, viszont a közepe az már nem sikerült olyan jól, de az utolsó lejátszott edzőmérkőzés és az első bajnoki mérkőzés közötti hét az ismételten jól nézett ki, mind hangulatban és az edzéseken is. Nagyon várjuk már a szezon kezdetét!”

-A felkészülési mérkőzések eredményei felemásra sikeredtek. Milyen pozitívumokat láttatok a csapat játékában és miben kell még fejlődnötök?

,,Valóban, az edzőmérkőzéseink is eléggé felemásra sikeredtek, hiszen két alkalommal is vereséget szenvedtünk egy megyei 1. osztályban szereplő ellenféltől, illetve a Kemecse elleni főpróbán is 2-2-es döntetlent értünk el. A mérkőzések után mindent átbeszéltünk a játékosokkal, hogy mik voltak a hibák és miben kell még javulniuk, de láttunk biztató periódusokat és szép elemeket, amelyeket majd a bajnokság folyamán is szeretnénk visszakapni. Nem lebecsülve az edzőmérkőzéseket, de ez a csapat akkor tud igazán formába lendülni, ha már tét is nyomja a vállukat.”

-A nyitófordulóban egy átalakult Karcag látogat Sényőre. A tavalyi szezonban két alkalommal is 1-1-es döntetlent játszottatok velük. Hogyan várjátok ezt mérkőzést és milyen Karcagra számítotok?

,,Igen, a tavalyi szezonban kétszer is ikszeltünk velük és véleményünk szerint azt a két mérkőzést meg kellett volna nyernünk, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezzel már nem foglalkozunk. Sok távozójuk volt, ellenben sok minőségi érkezőjük is és ezek mellett megfelelő szakmai háttérrel is rendelkeznek. Ahogyan értesültünk arról, hogy ők valahol az élmezőnyben szeretnének végezni és ennek szellemében igazoltak magasabb osztályokból. Nyilván egy nagyon jó mérkőzésre számítunk, de szeretnénk jól elkapni a rajtot és győzelemmel kezdeni hazai pályán.”

-Nem lesz sok idő a pihenésre a Karcag elleni mérkőzést követően, hiszen két nógrádi túra következik. Előbb az újonc Salgótarján ellen egy bajnoki mérkőzés, majd a hétvégén már MOL Magyar Kupa mérkőzésen léptek pályára a Nógrád vármegyei 1. osztályban szereplő Berkenye csapata ellen. Ilyenkor mennyire sikerül regenerálni a csapatot, hogy megállják a helyüket a kettős fronton?

,,Így van, hát rögtön az elején két hosszú turné vár ránk. Ilyenkor természetesen próbáljuk forgatni a csapatot, hiszen elég sok játékosunk van és szeretnénk mindenkinek lehetőséget biztosítani. A Salgótarján ellen még idegenben nem sikerült győzelmet aratnunk, de szerdán azért utazunk oda, hogy megtörjük ezt a rossz sorozatot. A Magyar Kupában is szeretnénk továbbjutni, de természetesen tiszteljük a Berkenye csapatát és tisztességesen fel fogunk készülni belőlük. Idén szeretnénk minél tovább menetelni a kupában és akár egy nagy csapatot elhozni ide Sényőre.”

-Milyen helyezéssel lennétek elégedettek a szezon végén?

,,Nyilván már kezdenek körvonalazódni az erőviszonyok és látszódik, hogy ki milyen erőt fog képviselni. A célunk idén az egyszámjegyű helyezés elérése, de szeretnénk nyilván minél több pontot szerezni. Ha a korábbi 16 csapatos NB3-as bajnokságokat megnézzük, akkor az 50 ponttal vagy afölötti pontmennyiséggel elégedettek lennénk.”

Klepács Krisztián, a Sényő-Carnifex FC csapatkapitánya:

fotó: http://mlsz.hu

-Bodó Gábor távozásával te váltál az idei szezonban a csapat elsőszámú kapitányává. Mekkora megtiszteltetés ez számodra és milyen felelőséggel jár ez a szerep?

,,Természetesen nagyon örülök neki, hogy én lettem a csapatkapitány. Bodó Gábor barátommal nagyszerű védőpárost alkottunk az elmúlt évek során és nagyon jó barátok lettünk, de a távozásakor ő nekem adta át a szalagot. Ugyan a tavalyi szezon folyamán többször is én voltam a kapitány, de a Gabi távozásával az idei szezontól már teljes mértékben enyém ez a szerepkör. Óriási megtiszteltetés, ám egyben óriási felelősség csapatkapitánynak lenni, hiszen nekem kell irányítani a csapatot és fontos döntéseket hozni a pályán és azon kívűl is.”

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és , szöveg, amely így szól: „NYO MAGNU SEC”

fotó: http://senyofc.hu

-Hogyan értékelnéd a csapat nyári felkészülését?

,,Hát felemásra, mivel az edzőmérkőzéseink nem sikerültek jól és alacsonyabb osztályú csapatok ellen szenvedtünk vereséget, de voltak biztató momentumok ezeken a mérkőzéseken is és levontuk a megfelelő tanulságokat. A kemény munkát azt elvégeztük és sikerült a lehető legjobb állapotba hozni a csapatot. Már nagyon várjuk az első tétmérkőzést!”

-Az első fordulóban a Karcag csapata ellen fogtok pályára lépni hazai pályán. Milyen ellenfélre számítasz?

,,Igen, pont ma láttam őket, hogy milyen komoly erősítéseket hajtottak végre a nyár folyamán. Az biztos, hogy komoly célokért fognak küzdeni az idei szezonban és győzni jönnek hozzánk, de mi hazai közönség előtt szeretnénk győzelemmel kezdeni a bajnokságot, hiszen az elmúlt években ez nem sikerült a társaság számára. Tiszteljük az ellenfelet, de mi kizárólag magunkra szeretnénk koncentrálni.”

-Nem sok idő lesz a pihenésre, hiszen utána két hosszú túra következik. Mit vársz a Salgótarján elleni mérkőzéstől és a Berkenye elleni MOL Magyar Kupa mérkőzéstől?

,,Nem lesz egyszerű, hiszen Salgótarjában korábban még nem sikerült győznünk, ráadásul most feljutottak, így óriási lendület van bennük és biztosan nekünk fognak ugrani, főleg hazai pályán. A Magyar Kupában szeretnénk minél messzebbre jutni, hiszen az elmúlt évben elég hamar búcsúztunk. Az ellenfelet tiszteljük természetesen és valószínűleg megpróbálnak továbbjutni ők is, de szeretnénk a 90 perc alatt érvényesíteni a papírformát.”

-Ugye, te belsővédő vagy, de az elmúlt években több alkalommal szereztél gólt szabadrúgásból vagy éppen távoli lövésből. Idén is elsülhet egy párszor a jobb lábad?

,,Mivel védő vagyok, így nem a gólszerzés az elsődleges feladatom, hanem a védekezés. Természetesen szögleteknél mindig elöl tartózkodom és próbálok fejelni vagy egy kavarodásból gólt szerezni. Az előző szezonban a Tiszaújváros ellen egy szép szabadrúgás gólt sikerült szereznem és győzni tudtunk ott 3-1-re, majd a Kisvárda II. ellen az utolsó pillanatokban sikerült pontot mentenünk, pont az én gólommal. Ha adódik ilyen lehetőség, akkor azokat szívesen elvállalom és igyekszem azokat értékesíteni.”

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=MSw5rGgAiYI

-Milyen hangulat uralkodik a csapaton belül?

,,Hálistennek a közösség az nagyon jó, ez kijelenthető. Mindenki jóban van mindenkivel és szerencsére jó hangulatban telnek az edzések. Azért jó egy ilyen társaságban futballozni, mert a nehéz időszakokat könnyebben tudjuk átvészelni és az elmúlt években is sok megszerzett pontot annak köszönhettünk, hogy ilyen jó társaságunk van.”

MLSZ központ - Amatőr Kupa: Sényőre került a trófea

fotó: http://mlsz.hu

A játékosok és az edzők is már nagyon várják az első tétmérkőzést és mindenképpen szeretnének győzelemmel indítani. A Karcag elleni mérkőzést vasárnap 17:30-as kezdettel rendezik meg a Sényői Sporttelepen.

Salgótarjáni BTC – Sényő-Carnifex FC 0-0 (0:0) – sényő-carnifex fc