Javában zajlik a felkészülés Dunaújvárosban – interjú Fehér Lászlóval

2023. június 24-én kezdte el a felkészülést az NB3 Dél-Nyugati csoportjában szereplő Dunaújváros FC csapata. A tavalyi szezonban sokáig az élmezőnyhöz tartozott Dr. Dobos Barna együttese, de végül csak a 8. helyen végzett a harmadosztály Közép csoportjában.

A szebb napokat is megélt csapat keretében sok fiatal játékos megtalálható és rendszeres játéklehetőséghez jutottak az előző szezonban. Sokan lesajnálták a Fejér vármegyei gárdát, de az utolsó 11 mérkőzésen mutatott játékra és eredményekre szeretnének építeni Dunaújvárosban.

A Dunaújvárosi Televízió interjút készített Dr. Dobos Barnával a 2023/2024-es szezonnal kapcsolatban:

forrás: https://www.facebook.com/dstv.hu/videos/3496032843970656?locale=hu_HU

A csapat egyik fiatal játékosa, a mindössze 18 éves Fehér László nyilatkozott oldalunknak:

Nem érhető el leírás a fényképhez.

– Mesélj először egy kicsit magadról! Hogyan kezdted el a labdarúgó pályafutásodat?

,,Dunaegyházán születtem és ott is kezdtem el a labdarúgó pályafutásomat. Szüleim látták, hogy az óvodában indulnak foci edzések az ottani iskolai tornateremben. Jenei Pál Soltról járt át hozzánk és így adódott lehetőségem elkezdeni. Akkoriban azért kellett noszogatni engem, hogy menjek edzésre, mert emlékszem edzés közben elbújtam a bordásfal mögé, ezen a mai napig ha találkozok ,,Palibával” mindig jót nevetünk. Tizen kezdtük ha jól emlékszem, én voltam a legfiatalabb, ekkor még óvodába jártam.”

-Hol futballoztál eddigi pályafutásod során?

,,Mint mondtam is Dunaegyházán kezdtem, ötéves koromban, itt egy évig fociztam, amikor Soltra kerültem. Igazából itt kezdtem el megszeretni a focit. Tíz éves koromban Paksra kerültem Palibá ajánlásával. Nagyon nagy előrelépés volt ez számomra, remek szakemberekkel dolgozhattam együtt, név szerint Péter Norbert és Haraszti Zoltán. Itt kerültem be a bajnokság rendszerébe. Kiváló csapatunk volt, regionális bajnokságot nyertünk hatalmas fölénnyel veretlenül, majd az osztályozót is sikeresen vettük, ahol az utolsó mérkőzésen sikerült gólt is szereznem így utolsó évemben az első osztályban focizhattam. Sajnos itt a COVID járvány közbeszólt és hamarabb véget ért a bajnokság, így számomra eljött a váltás ideje, iskolai okok miatt, amibe ha így később belegondolok, remek döntés volt. 2020-ban Dunaújvárosba kerültem, Éliás Zsolt volt az akkori edzőm, rengeteget tanultam és tanulok is tőle a mai napig. Később Garda Bálinttal, Helm Andrással illetve Borsányi Istvánnal dolgoztam együtt. Az itteni csapat összeszokott volt, hiszen egy-két embert kivéve mindenki saját nevelésű volt, de szerencsére befogadtak és szép eredményeket értünk el. Idén tavasszal sikerült bemutatkoznom a felnőtt csapatban az MTK II. elleni bajnoki mérkőzésen. Volt olyan hétvége, amikor az U19-es csapattal Nyiregyházára utaztam, majd másnap az első csapattal Pécsen volt jelenésünk. Ez megterhelő volt akkor, de szerencsére a sérülés és minden egyéb probléma elkerült. Rövid pihenővel a felkészülést már az első kerettel kezdhettem el június végén.”

-Hogyan emlékszel vissza az első felnőtt mérkőzésedre? Milyen érzések voltak akkor benned?

,,Nagyon örültem amikor bekerültem a mérkőzés keretbe. Nagyon profin zajlott a készülődés. A stadionban az atmoszférát próbáltam minél jobban kizárni már bemelegítés közben, hogy ne legyen ezzel később problémám. Félidőben szóltak, hogy kezdjek el intenzíven melegíteni, mert be kell majd állnom. A 60. percben szóltak hogy öltözzek, ekkor azért kicsit elkezdtem izgulni, de amint pályára léptem el is múlt szerencsére. A vezetőedző egyszerű játékra kért, belsővédő pozícióba mentem be, ez egy plussz nyomást helyezett rám, mert inkább jobbvédőt szeretek játszani, de megoldottam a feladatomat. Sokkal nagyobb volt az intenzitás és a gyorsaság az idáig megszokotthoz, de jól beleálltam a meccsbe és összességében jól sikerült a bemutatkozásom.”

-Milyen poszton vagy bevethető és mik az erősségeid?

,,Elsősorban jobbvédő vagyok, de belsővédő pozícióban is bevethető vagyok. Szeretek a támadásokba fellépni, ezért is játszok szívesebben a védelem jobb oldalán. Erősségem mindenképp a fizikumom, a terhelhetőségem és határozottságom, de rengeteget kell még fejlődnöm ezekben is, hogy minel feljebb juthassak majd a későbbiekben.”

-Mi a legnagyobb célod a labdarúgásban?

,,Több cél is lebeg jelenleg előttem, én mindig a csapat érdekeit helyezem előtérbe. Idén mindenképp a középmezőnyben szeretnénk végezni, megalapozva jövőbeli terveinket. Szeretnék minél feljebb jutni, nagyon szép lenne, ha ezt a jelenlegi csapatommal tenném meg, hiszen itt mutatkozhattam be a felnőttek között, szeretnék egyszer az élvonalban pályára lépni, de azt gondolom, hogy még messze van és rengeteget kell dolgoznom nekem is és a csapatnak is.”

-Ha jól tudom, neked volt szerencséd találkozni Mauro Icardival, aki jelenleg a Galatasaray csapatát erősíti és korábban megfordult az Inter és a PSG csapataiban. Mi játszódott le akkor benned és mennyire motivál téged az ő személyisége a mindennapokban?

,,Nagyon nagy élmény volt vele találkozni. Először fel se fogtam, hogy ő az, de reméltem azért, hogy a négy hét alatt összefutotok Milanóban egy sztárjátékossal, de nem gondoltam volna hogy pont vele fogok találkozni. Nagyon erős karaktere van, a harcossága és a nyerni akarása nagyon jellemző rám. Egyébként akkor tartózkodott Romelu Lukaku is a környéken, de ő sajnos nem látogatott meg minket.”

Nem érhető el leírás a fényképhez.

-A mester és te is említetted, hogy valahol a középmezőnyben szeretnétek végezni. Szerinted ennél van feljebb egy ilyen klubnak vagy tényleg ez a realitás?

,,Természetesen van realitása. Tavasszal is lebecsültek minket és mondhatni eltemettek minket, de okoztunk meglepetést egy-két csapatnak. A felkészülésből már nincs sok vissza, én azt gondolom mindenki keményen beleállt a munkába. Érkezett pár húzóember a csapatba, akik a rutinukkal mindenképpen sokat lendíthetnek majd a gárdán.”

Zárásként, mit üzennél a szurkolóknak?

,,Kell a biztatás és hogy mögöttünk legyenek idén is, hiszen nagyon nehéz év vár ránk, de együttes erővel elérhetjük a céljainkat.”

NB III: „Nem lehet más célunk, mint az életben maradás” – bajban a

fotó: http://nemzetisport.hu

Reméljük, hogy a későbbiekben még sokat fogunk hallani a tehetséges és fiatal játékosról.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek, stoplis cipő és fű

A Dunaújváros eddig négy edzőmérkőzésen van túl az idei felkészülési szezonban és ezeken eddig 1 győzelem és 3 vereség a mérlege. Az NB3 Dél-Nyugati csoportjának nyitófordulójában az újonc Gárdony csapatát fogadja majd a Dunaújvárosi Stadionban, míg a MOL Magyar Kupa első fordulójában, a Kaposvári Rákóczi csapatához látogatnak majd Dobos Barna tanítványai.