Jace Orvos személyében amerikai-magyar védőt igazolt a Cigánd

Az NB3-as Cigánd SE a hivatalos oldalán tudatta, hogy leigazolták az amerikai-magyar kettősállampolgárságú balhátvédet, Jace Orvos. A 22 éves játékos a román harmadosztályú FC Olimpia Satu Mare (Szatmárnémeti) csapatától érkezett a borsodiakhoz.

fotó: Cigánd SE

,,Egyszerűen elképesztő! Nagyon örülök, hogy a klub játékosa lehetek! Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot a minél jobb eredmény elérésében.” – mondta örvendezve első cigándi interjújában Jace Orvos.

A magyar felmenőkkel és útlevéllel is rendelkező Jace Orvos az Amerikai Egyesült Államokban született, majd ott is kezdett el futballozni. Az ifjúsági bajnokságokat követően megfordult az amerikai egyetemi bajnokságban, majd idén februárban érkezett először Európába, méghozzá a román harmadosztályú Szatmárnémetihez.

A nyári felkészülést már Cigándon kezdhette meg, ahol próbajátékosként figyelték őt. Úgy tűnik, hogy pozitív benyomásokat tett Igor Bogdanovicnak és a szakmai stábnak az edzéseken és a Nyíregyháza elleni felkészülési mérkőzésen, így a borsodi klub szerződtette a fiatal balhátvédet.


CIGÁND SE:

Érkezők: Szűcs Dávid (Nyírbátori LSE), Márton Ákos (Kisvárda FC), Jace Orvos (FC Olimpia Satu Mare)

Távozók: Popovics Ilija (Kisvárda FC), Pap Zsolt, Erdei András (Kelen SC), Hunyadi Bence