Horváth Rudolf: A győzelem önbizalmat ad a folytatásra – Felkészülési mérkőzés: Paksi FC II. – Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–1)

Paksi FC II. – Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–1)

Paks, 50 néző. V.: Farkas R.

Paksi FC II.:

I. félidő: Kovács F.– Görög, Osztermájer, Vancsa, Gregor – Heisler, Ignácz, Máté Cs., Zoltán R. – Ulbert, Böde.

II. félidő: Herman – Skripek, Ádám D., Papp Z., Szécsi P. – Nagy M., Héringer, Tóth K., Ribár – Palóka, Szabó A. Vezetőedző: Kindl István.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler (Horváth F., a 70. percben) – Zólyomi (Kálmán Sz., a 72. percben), Heil, Böndi, Sipos B. (Kis-Fónai, a 70. percben) – Borbély Á., Pintér M., Kocsis B. (Horváth B., az 59. percben), Szederkényi – Mayer Máté, Bíró D. (Ekker, a 72. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Borbély Á. (a 10. percben), Mayer Máté (a 47. percben), Szederkényi (a 90. percben).

Horváth Rudolf (Kaposvár): – Két kemény edzéssel készültünk erre a mérkőzésre, melyen egy fiatal csapattal játszottunk. A második félidőre az ellenfél sort cserélt, így mind a két játékrészben megvolt az ellenállás a részükről, hiszen motiváltan játszottak, sokszor kényszerítettek minket nagy erőbedobásra. Jobbára azokat a játékosokat küldtük pályára, akik a fiatalabb generációt képviselik. A győzelem, illetve az, hogy nem kaptunk gól önbizalmat ad a folytatásra.

Kindl István (Paks II.): – Minden felkészülési időszak első edzőmérkőzése nagyon gyötrelmes, olyan, mintha nulláról kéne kezdenünk mindent. Biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzésen már egy másik arcunkat mutatjuk, bár a találkozó elejével nem volt gond, előttünk adódott az első ziccer, de egy bután elvégzett bedobás után megszerezte a vezetést a Kaposvár. Mezőnyben az ellenfél birtokolta többet a labdát, de nem is akartunk magasan védekezni. A tervünk az volt, hogy a labdaszerzések után kontrázunk, ebből voltak is lehetőségeink az első félidőben. A másodikban egy még fiatalabb csapattal játszottunk, de ők sem nyújtottak jobb teljesítményt, mint az első félidei. Sok mindent kell még tanulnunk.

Forrás: http://rakoczifc.hu/