HIVATALOS: Gunther Zsolt lett a Veszprém új vezetőedzője

Néhány héttel ezelőtt beszámoltunk arról, hogy az NB3 Észak-Nyugati csoportjában 3. helyen végző Practical VSC 2015 Veszprémtől távozik Pető Tamás, a csapat vezetőedzője. A 49 éves szakember a hírek szerint továbbra is nyitott arra, hogy a bakonyiaknál folytassa a munkáját, csak ezúttal egy valamivel másabb szerepkörben.

fotó: vehir.hu

Pár nappal ezelőtt a VEOL megkeresésére a veszprémi klub megerősítette, hogy a következő szezontól Gunther Zsolt, Pető Tamás korábbi segítője fogja irányítani a csapatot.

,,Gunther Zsolt vezetésével kezdődik majd a nyári felkészülés. Az viszont még nem dőlt, hogy mi lesz Pető Tamással. Ő most kért három hét szünetet, azt követően döntünk arról, hogy ha marad, milyen feladatokat vállal az egyesületben." - mondta Szabó Péter, a Veszprém ügyvezető igazgatója.

fotó: Veszprém Televízió

A Veszprém együttese a tavalyi bajnoki címét követően szerette volna megismételni ezt a bravúrt, ám végül nem sikerült nekik, így csak a 3. helyen végeztek a bajnokságban. A bakonyiak ezzel sorozatban negyedszerre végeztek az első háromban, két bronz és egy arany után most ismét bronzot szereztek.

Szabó Péter, a Veszprém ügyvezető igazgatója kissé csalódottan értékelte a szezont, de már a jövőről és az épülő stadionról is szót ejtett.

,,Sajnálom, hogy nem tudtuk megvédeni címünket, viszont, ha a körülményeket nézem, elégedettnek kell lennem a csapat teljesítményével. Hosszú időn keresztül voltunk kénytelenek igazi otthon nélkül edzeni és pályára lépni, ebből a szempontból dicséretes, hogy ismét érmet akasztanak a nyakunkba. Június 24-én kezdjük meg a felkészülést, és az első edzést már a felújított városi stadionban tartjuk."

A teljes felkészülési programról csak a későbbiekben fog tajékoztatást adni a veszprémi klub.

fotó: VEOL