Gombos Zsolt: „Terveim szerint továbbra is az edzői pályán szeretnék maradni, és keresem az új kihívásokat és lehetőségeket”

  • Az első időszakodban kétszer is megnyertétek a megyei bajnokságot, és a Magyar Kupában is sikeresen szerepeltetek, végül pedig felhoztad a csapatot az NB3-ba. 2021 októberében ismét te lettél a vezetőedző, és a 15. helyről a 9. helyre jöttetek fel a csapattal. A következő két évben egyaránt a harmadik helyen végeztetek az NB3-ban. Melyek a legszebb emlékeid a Nagykanizsánál?
  • Az első időszak során kétszer is sikerült megnyerni a bajnokságot. Első alkalommal a Makó ellen nem sikerült kivívni a feljutást, a következő szezonban a hiányosságokból tanulva simán vettük az akadályt az osztályozó mérkőzéseken és a Nagyatád ellen 7:0-ás összesítéssel felkerültünk a harmadosztályba. A Magyar Kupában való sikeres szereplés különösen emlékezetes volt, hiszen bejutottunk a legjobb 16-ba és Amatőr Kupadöntőt játszhattunk. Ezután nem maradtam, hanem az NB2-es ZTE FC-hez szerződtem másodedzőnek, bajnokságot nyertünk, aztán Szentlőrincen, Kecskeméten is dolgoztam, mindkét csapattal eredményesen szerepeltünk. Nagykanizsán a második időszakban különösen büszke vagyok arra, hogy a 15. helyről a 9. helyre hoztuk fel a csapatot, és hogy két egymást követő évben is a harmadik helyen végeztünk az NB3-ban.

  • A bajnoki rajt előtt kijelentettétek, hogy a cél feljutni a másodosztályba. Utólag visszatekintve mennyire volt ez reális?
  • A szezon elején a másodosztályba való feljutás tűnt a legfőbb célnak, és bár tudtuk, hogy nagy kihívás lesz, úgy éreztük, hogy képesek lehetünk rá. Azonban a szezon során szembesültünk olyan kihívásokkal és akadályokkal, amelyek megnehezítették a cél elérését. Reálisan nézve azt mondhatom, hogy bár nem volt irreális a cél, több időre és minőségi igazolásokra lett volna szükségünk, hogy elérjük.

  • Volt-e olyan dolog, amit utólag másképpen csinálnál?
  • Természetesen mindig van mit tanulni és fejlődni. Mindig visszatekintek akár egy adott mérkőzésre, egy időszakra, önértékelést csinálok. Amit pozitívumnak tartok megtartom és tovább fejlesztem, ami hibát találok azt pedig igyekszem jobban csinálni. Az is fontos lett volna, hogy még jobban kommunikáljunk, együttműködjünk a klubvezetéssel.
  • A bajnokság zárultával a szakvezetéssel közösen úgy döntöttetek, hogy nem hosszabbítjátok meg a lejáró szerződést. Hogyan tovább?
  • A döntés közös megegyezésen alapult, és úgy érzem, hogy mindkét fél számára ez volt a legjobb lépés. Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki a stábbal, játékosokkal, sajnálom, hogy a közös munka eddig tartott. Szeretném megemlíteni és köszönetet mondani a munkatársaimnak és természetesen a szurkolóknak is! Terveim szerint továbbra is az edzői pályán szeretnék maradni, és keresem az új kihívásokat és lehetőségeket. Szeretnék olyan csapatnál dolgozni, ahol újra bizonyíthatom a képességeimet és ahol tovább tudok fejlődni szakmailag. Az elmúlt évek tapasztalatai rendkívül értékesek számomra, és bízom benne, hogy a jövőben is sikeres lehetek a futball világában. Jelenleg nincs megkeresésem, nincs csapatom. Több időm van foglalkozni magammal, fejlesztem az ismeretemet, képzem magam (természetesen labdarúgás), olvasok, angol nyelvet tanulok, szeretek főzni, sportolok, illetve több időm van a gyermekeimre, barátaimra. Ez most így jól hangzik, de ismerve magam rövid időn belül hiányozni fog a mindennapi aktív részvétel ebben a gyönyörű sportágban.