Felkészülési mérkőzés:  Ferencvárosi TC II – Bicskei TC 0-1 (0-1)

Fradit vert a Bicskei TC

Az impozáns Fradi-edzőközpontban viharos erejű szélben került lejátszásra az utolsó előkészületi mérkőzése csapatunknak. Az Illés – Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó – Hirman, Marsa, Sipos – Savanya, Sóron, Molnár összetételű csapat kezdett, míg a hazaiaknál az Őri – Lukács, Juhász, Orosz, Almássy – Tóth, Manner, Mazzonetto – Pócsik, Pintér, Fenyvesi alkotta alakulat indította útjára a labdát. A vendéglátók kaptak jobban lábra, a 3. percben Illést megtréfálta a szél és a labda mellé nyúlt, Pócsik került így lövőhelyzetbe, amit már bravúrral mentett. 

A kipattanót Lukács tűzte rá 18 méterről, Illés azonban újra jóvá tette hibáját. A 15. percben Orosz ívelt a 16-osra Mazzonetto elé, Illés ezúttal a helyzet magaslatán állt és fogta a labdát. A 18. percben a támadó térfél jobb oldaláról Sóron ívelt szabadrúgást a kapu elé, Bozsoki remek ütemben érkezett és 6 méterről kapu bal oldalába fejelt (0-1). A 30. percben a jobb oldali szabadrúgást követően a védőkről lepattanót labdát Tóth Alex 22 méterről lőtte fölé. A 36. percben Vékony sikertelen cselezésbe bonyolódott a 16-os előtt, a labda Pócsikhoz került, de ő 20 méterről fölé bombázott.

A szünetben Hirman, Molnár és Savanya helyén Reizinger (a BVSC-Zuglótól érkezett próbajátékos), Kovács és Tajti léptek pályára, a kis Fradiban pedig Mergl, Kaján, Varga Zétény, Bagi, Ladányi, Cubra, Pajti és Redzic kaptak szerepet a folytatásban. A 48. percben Reizinger vállalt el lövést 20 méterről, Mergl a léc alól ütötte szögletre a labdát. Az 55. percben Tajti 25 méteres lövése is Mergl-ről került az alapvonalon túlra, a trükkös sarokrúgás után Sóron 12 méterről csúnyán fölé lőtt. A 63. percben Marsa a jobb oldali 16-os sarkától lőtt szabadrúgást fölé, majd öt perccel később a Kovács elleni fault után Sóron 17 méterről a kapuléc alsó lapjára lőtt és onnan a mezőnybe pattant a labda. A 70. percben Dankót Varga váltotta.

A 78. percben hazai sarokrúgás után némi torzsalkodás alakult ki Bozsoki és Orosz között, a bíró a hazai játékost cserével küldte le. A 82. percben Dencinger és Szokolay is beálltak Marsa valamint Sóron helyére. A 88. percben Pajti 16 méteres lövését védte Illés, majd Kaján lecsúszott beadása találta el a bal oldali kapufát. Csapatunk a második félidőben játszott jobban, annak ellenére hogy a győztes gól az első játékrészben esett. A védekezés ezúttal remekül működött, aminek meg is lett az eredménye. A főpróba után már az előadás következik, február 12-én vasárnap 14.00 órakor hazai pályán az ETO Akadémia ellen kezdi a tavaszi idényt a BTC. (Tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter) 

Forrás: https://2060.blog.hu/