Börtönbe vonul Borgulya István, a Balatonfüredi FC vezetőedzője

Egy korábbi fogadási botrány miatt az NB3 Észak-Nyugati csoportjában szereplő Balatonfüredi FC vezetőedzőjének, Borgulya Istvánnak börtönbe kell vonulnia néhány hónapra, mivel ő is részt vett a bundázásban.

fotó: http://veol.hu

Az MLSZ még 2009-ben tett feljelentést, méghozzá mérkőzések eredményeinek manipulációjának megalapozott gyanúja miatt. Futballistákat és játékvezetőket vádolt meg a Fővárosi Főügyészség, de a vizsgálat eléggé elhúzodott. Végül 2023. november 21-én zárták le jogerősen a vizsgálatot.

A Nemzeti Sport értesülései szerint, a legsúlyosabb büntetést a szingapúri T. S. Eng kapta, akinek hét évre kell börtönbe vonulnia, és a büntetés végrehajtását fegyházban kell letölteni.

Négy személynek is börtönbe kell vonulnia, és közöttük van Borgulya István is, aki legutóbb az NB3-ban szereplő Balatonfüredet irányította.

A korábbi kiváló futballistát egy éves büntetésre ítélték, de ebből már négy hónapot letöltött előzetesben. Erről már a Sportálnak beszélt.

,,Nyolc hónapra kell még börtönbe bemennem, ám kedvezménnyel várhatóan három-négy hónap után szabadulhatok. Unalmas lesz, de ez van, kibírom. Tulajdonképpen már tizenhárom éve fogoly vagyok, bárhol el akartam helyezkedni edzőként, azt kérdezték, mi van az ügyemmel. Ezért nem lehettem NB1-es edző sem. Azt még nem tudom, mikor és hova kell bevonulnom, de szeretném minél hamarabb letudni, ha rajtam múlna, már januárban elkezdeném, s aztán tiszta lappal, normálisan, új életet kezdenék. A nagyobb gondom az, hogy tíz évre minden labdarúgással kapcsolatos dologtól eltiltottak. Ebből négy már letelt korábban, de szeretném elérni, hogy ezt csökkentsék. Az Európai Unió Bíróságára (EUB) is elmegyek, hogy ezt enyhítsék, s ahol tudok, fellebbezek ellene.”

fotó: http://veol.hu

Nem sokkal később a Balatonfüredi FC is megerősítette a hírt, miszerint a csapat vezetőedzőjének börtönbe kell vonulnia. Közleményükben elmondták, hogy nem volt gondjuk az edző munkásságával.

,,Abszolút elégedettek voltunk István munkájával, ezért is vagyunk gondban, hogy most új szakembert kell keresnünk helyette. Az ítélet után elköszönt a csapattól, megszüntettük a munkaviszonyát. Sajnáljuk, hogy így alakult.”