Bicskei TC – MOL Fehérvár FC II. 2-0 (1-0)

bicskeitc-molfehervarfcii-5999.jpg

Rangadó jellegű bajnokira gyülekeztek szép számmal a nézők vasárnap kora délután, hiszen közvetlen tabellaszomszédunk, a mindössze 1 ponttal és 1 helyezéssel mögöttünk álló MOL Fehérvár FC II. csapata érkezett Bicskére. A héten igazolt Varga Szabolcs is bekerült már a keretbe, így Csordás Csaba szakmai igazgató variációs lehetőségei is megnőttek. A kezdéskor még kellemes, napos időben csapatunk az Illés – Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó – Sipos, Marsa, Hirman – Savanya, Sóron, Molnár összeállításban lépett pályára. 

A vendégeknél a korábbi válogatott Hangya, illetve a jegyzett idegenlégiós Alef is játéklehetőséget kapott. Az első lehetőségre nem sokat kellett várni, a 4. percben Marsa egy csel után 12 méterről lőtt, a labda Daláról kipattant, de a védők segítettek neki. A 13. percben Molnár bal oldali beadása suhant el a kapus és a hazai támadók előtt, így oda lett a lehetőség a gólszerzésre. Két perccel később Babos lépett ki a védők közül, beadása azonban az alapvonalon túlra pattant, sikertelen sarokrúgás következett. A 28. percben Bozsoki ívelt előre egy lesállás miatti szabadrúgást, Molnár lekezelte, majd még meg is kellett kűzdenie a labdáért, utána egy csel után 18 méterről, parádés lövéssel a bal felső sarokba bombázott (1-0). A 33. percben Molnár remek cselek után 10 méterről lőtt, de a talaj megviccelte, így a kísérlet mellé szállt. A félidő végefelé jött a feketeleves egy tartós felhőszakadás formájában, ami jó fél órán át kitartott, igazi sártengerré változtatva a játékteret a második játékrészre. A tiszta fehérben kezdő bicskeiek színe hamar tiszta szürkévé változott.

A szünetben a vendégek kettőt is cseréltek, de a játék képe nem változott, a hazai csapat dominált. Az 59. percben a feltűnően aktív Molnár Attila és Hirman Kristóf helyett a Bicskén debütáló Varga Szabolcs valamint Tajti Balázs léptek pályára.A 64. percben Varga futott el a bal oldalon, lövésszerű beadása alig kerülte el a kaput. A következő percben a Sóron elleni szabálytalanságért járó 20 méteres szabadrúgást a sértett fölé vágta. A 70. percben Sóron bal oldali sarokrúgása után Bozsoki centikkel fejelt a kapu mellé, majd Varga balról beadott, Sóron pedig 12 méterről a blokkba lőtt. A következő támadást a vendégek vezették, Szajkó 16-osról leadott lövése a védőkről lepattant, Hangya ismétlését pedig Illés fogta. A 75. percben Savanya elfutott a jobb oldalon, beadása Tajti előtt még elcsúszott, Sóron elérte, de csak az oldalhálót találta el. A 77. percben Sipost Gálfi váltotta.

A 85. percben Vargát akadályozták szabadrúgást érően a kaputól 22 méterre, Sóron pedig védhetetlen lövéssel kipókhálózta a jobb felső sarkot (2-0). A gólt követően a gólszerző valamint Savanya helyett Kovács és Vicz is beszállt. A nehéz talajjal és az időközben megeredő esővel jobban megbírkózott a hazai csapat. A körülmények ellenére jól játszott csapatunk és megérdemelt győzelmet aratott a több – NB III-as szinten – klasszist felvonultató vendégek ellen. Magasra tette a lécet saját magának az első két tavaszi fordulóban a Bicske. Vasárnap gladiátorként küzdöttek a fiúk, sikerült a mérkőzés nagy részében dominálni és lőttek két csodagólt is. Emberemlékezet óta nem láttunk egyszerre ennyi jó egyéni teljesítményt a pályán.

A teljes védelem hibátlanul játszott, a középpályán Marsa higgadt eleganciával talán legjobb bicskei meccsét hozta, elől pedig Sóron és az egyre jobban beérő, meccseket eldönteni képes Molnár teljesítménye önmagáért beszél. Mint ahogy az is, hogy a 17 éves Savanyát sem lehetett lehozni 85 percen át, korát meghazudtoló játéka okán. A cserék pedig igen jól szálltak be és jócskán befolyásolták a végeredményt. A 6 pontos, kapott gól nélküli idénykezdés után most kell szerénynek maradni és becsülettel készülni a Komárom VSE elleni, február 26-án vasárnap, idegenben 14.00 órakor sorra kerülő következő bajnokira. (tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter, fotó: ifj. Döme László)

Forrás: https://2060.blog.hu/