Bicskei TC – Iváncsa KSE 1-2 (1-1)

Az elmúlt hét szerdáján, újabb előkészületi meccsen szeles, de meleg időben a Szűcs – Gaszner, Hirman, Száhl, Pekowski – Bori, Dencinger, Kincses – Savanya, Sóron, Lassú összeállítású csapat vette fel a harcot a szintén harmadosztályú, a Közép csoportban 2021 tavaszán bajnoki címet szerzett Iváncsa ellen. Már a 3. percben veszélyes helyzet adódott a hazai kapu előtt, a kapusról kipattanó labdát Aradi 12 méterről mellé lőtte. A 9. percben Sóront buktatták a kaputól 20 méterre, kissé jobbról, a szabadrúgást Bori lőtte, centikkel a léc fölé. A 18. percben Vallejos 20 méteres lövése visszapattant a blokkról, Salacz 15 méterről ismételt, a védőkről az alapvonalon túlra pattant a játékszer. 

A sarokrúgást követően Salacz 6 méterről a kapuba pofozta a labdát (0-1). Meddő mezőnyjáték után a 30. percben Pekowski egy cselt követően a bal oldalról beívelt, a berobbanó Gaszner pedig 6 méterről a kapu közepébe fejelt (1-1). Négy perccel később Pekowski labdát szerzett a vendég 16-osnál, ziccerben kilépett a védők közül, de 10 méterről a kiinduló kapusba lőtt. A félidő utolsó percében egy kemény összecsapás után némi nézeteltérés adódott Aradi és Sóron között, ami nagyobb létszámú szócsatává vált, de hamar lecsillapodtak a kedélyek.

A szünetben Szűcsöt a kapuban Illés Bence váltotta, Savanya pedig Szokolaynak adta át a helyét, mindketten próbajátékosok, a vendégek az egész csapatot lecserélték. Az 55. percben Dencinger vezette fel a labdát, a jó helyzetben lévő Lassúnak továbbított, de a rossz átvétellel oda lett a kínálkozó lehetőség. Két perccel később büntetett a vendég csapat, Cseszneki bal oldali szögletét a túl oldalról Domán visszafejelte, Suszter pedig két lépésről, sarokkal a hálóba húzta a labdát (1-2). Újabb két perc elteltével Gaszner éles jobb oldali beadását öngól-veszélyesen mentették a vendég védők Szokolay elől. A 60. percben „tömeges” csere a hazai csapatnál, innentől az Illés – Varga, Hirman, Mlinárcsik, Lencsés – Fődi, Kovács Botond, Vicz – Molnár, Majel Kyse (ő kanadai próbajátékos), Szokolay összeállítású csapat folytatta a mérkőzést. A 65. percben Lencsés jobb oldali szöglete kipattant a védőkről, Vicz Kevin pedig 20 méterről a léc fölé bombázott.

A 71. pecben Molnár adott be a jobb oldalról, de Kyse próbálkozása a kapura lövéssel elég szerencsétlenre sikerült. A 81. percben Varga jobb oldali beadása sem hozott eredményt, ahogy egy perc múlva egy jó labda szerzést követően Kovács Botond átadása sem. A 88. percben Fődi veszített labdát a saját térfelén, majd szabálytalankodott, a megítélt 20 méteres szabadrúgást Suszter lőtte kapura, de a kísérletet Illés könnyedén fogta. A 90. percben Lencsés sarokrúgása után Molnár beívelt, a labda pedig Kyse oldaláról pattant ki, majd Molnár 16 méteres, rossz kapura lövési kísérletével zárult az összecsapás. A szombati premiernél jobb volt a játék, bár a Komárno komolyabb játékerőt képvisel, de nem sok idő van az összecsiszolódásra. Folytatás szombaton 11 órakor Dabason. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)

Forrás: https://2060.blog.hu/