Békéscsaba 1912 Előre – Debreceni EAC 2-2 (videó összefoglalóval)

Békéscsaba: Póser Dániel, Albert István, Bora György, Hodonicki Márk, Mikló Roland, Komáromi Csongor, Pusztai András, Tóth Barnabás, Tóth Máté, Zádori Krisztián, Ilyés Tamás. 

Cserék: Krnács Richárd, Óvári Balázs, Farkas Márk, Kóródi Nándor, Hulicsár Máté, Mihály Bálint, Zvara Levente Mátyás, Kuzma Hunor Álmos.
Vezetőedző: Csató Sándor

DEAC: Ratku Roland, Sándor Tamás, Herczku Alex, Korhut Mihály, Jankelic Iván, Kónya Márk, Papp G. Benedek, Virág Gergő, Lénárt Gergő, Arjun Wente, Tóth Dániel. 

Cserék: Szalóki Norbert, Tomola Patrik, Szabó Levente, Bényei Balázs, Lakatos Benjámin, Batta Gergő, Vincze Ákos, Al-Sheraji Rauf, Trencsényi Bence, Soltész János, Oliver Tochukwu.
Vezetőedző: Urbin Péter

 Gólszerzők: Zádori Krisztián (15. perc), Tóth Máté (42. perc), Oliver Tochukwu (84. perc), Al-Sheraji Rauf (87. perc).

Gólösszefoglaló itt:
https://www.facebook.com/1912elore/videos/1065420191346354

Szeles, kellemetlen hideg, de ugyanakkor napsütéses időben kezdődött a mérkőzés. Mindkét együttes nagy elánnal csapott a lecsóba, melynek eredményeképpen a harmadik percben Pusztait kellett ápolni, majd pár perc múlva le is cserélni. Virág belépője simán kiállítást ért volna, ami némi feszültséget szült rögtön a mérkőzés elején a két kispad között. A 13. percben ismét állt a játék, ezúttal egy vendég játékost kellett ápolni és lecserélni. Az eseményt követő szögletet viszont Póser kapus magabiztosan hárította. A 15. percben Farkas beadását Zádori váltotta gólra (1-0). Az első negyedóra inkább a vendégeké volt, de a gól után érezhetően átvettük az irányítást és sorra vezettük a támadásokat – főképp a pálya a jobb oldalán. A 31. percben tervezett csereként Zvara váltotta a Dorogról próbára érkező Tóth Barnabást. A 42. percben megdupláztuk az előnyt, már Mikló is gólra válhatta volna az ajtó-ablak helyzetet, végül Tóth Máté tudta a hálóba pofozni a kipattanót (2-0).

Pár perc szünetet követően gyakorlatilag komplett sorcserét hajtott végre mindkét csapat, így kezdődött a második játékrész. A 48. percben Krnács kapusnak kellett védeni egy veszélyes debreceni támadás végén. Hol a hazai, hol a vendég kapu előtt folyt a játék, változatos küzdelmet hozott a második félidő középső szakasza. A 60. percben ismét tervezett csereként Kuzma váltotta Hodonickit. A folytatásban is lendületes maradt a játék, de a kapuk igazából nem forogtak veszélyben. A 70. perc környékén még a vendégek is cseréltek, majd ismét Krnács Ricsi pillanatai következtek, hiszen hatalmas bravúrral tolt fölé egy debreceni bombát. A 84. percben összejött a szépítés a vendégeknek, egy beadás után Tochukwu gurított a hazai kapuba (2-1). A 87. percben még egy büntetőből Al-Sheraji Rauf is betalált, pedig az első próbálkozást Krnács kapus kivédte (2-2).

Csató Sándor: Elérte célját a mai meccs, hiszen megfelelő szintű ellenféllel tudtunk játszani egy jó mérkőzést. Két fárasztó hét után érthető, hogy fáradtak a játékosaink, mégis bosszant a végén kapott két gól.

Forrás: https://1912elore.hu/